Ajankohtaista: Uudet kalastusveneet Helsingin venemessuilla

20.1.2020

Uudet kalastusveneet Helsingin venemessuilla

Heittokalastusvene esillä Helsingin Venemessut 2020

Uusi vuosimallin 2020 kalastusvarusteltu Buster XL -alumiinivene saa ensiesittelynsä Helsingin venemessuilla 7.–16. helmikuuta. Lisäksi kalastusosastolla voi tutustua tarkemmin helposti liikuteltavaan, heittokalastusvarusteltuun Buster M -veneeseen sekä uisteluvarasteltuun hyttivene Buster Cabiniin. 

Ajantasaista tietoa Busterin kalastusveneistä: www.buster.fi/fi/buster-kalastusveneet

Busterin heittokalastusveneitä esittelee messujen kalastusosastolla ykköshallissa osastolla 
1d20 – 1d22 koko messujen ajan Yamaha Pro Fishing teamin kalastusopas Jani Ollikainen. Lisäksi Ruotsin tunnetuin heittokalastaja, suomalaissyntyinen Kristian Keskitalo on paikalla messujen ensimmäisen viikonlopun ajan perjantaista 7. helmikuuta sunnuntaihin 9. helmikuuta. Buster Boatsin suunnittelija Aleksi Juusti on puolestaan paikalla molempina messuviikonloppuina perjantaina ja lauantaina. 

Kalastusveneen varustelu -tietoiskut venemessujen Uusi Aalto -altaalla

  • Perjantaina 7.2. kello 12.15 ja 15.30
  • Lauantaina 8.2. kello 11.30 ja 14
  • Sunnuntaina 9.2. kello 11.45 ja 15.30
  • Maanantaina 10.2. kello 17.30
  • Tiistaina 11.2. kello 16
  • Keskiviikkona 12.2. kello 16.30
  • Torstaina 13.2. kello 16.45
  • Perjantaina 14.2. kello 12.45 ja 16
  • Lauantaina 15.2. kello 12.15 ja 15.45
  • Sunnuntaina 16.2. kello 11.45 ja 14.30

Tilava kalastusvene Buster XL

Runkomuodoltaan tilava uusi Buster XL taipuu avarien sisätilojen ansiosta moneen käyttöön. Heittokalastuksen erikoisveneeksi se muunnetaan erillisistä osista koostuvan kalastusvarustesarjan avulla,  joten veneen voi räätälöidä tarkasti  tarpeiden mukaiseksi. Käyttökelpoisuus myöskään perhe- tai yhteysveneenä ei kärsi kalastusvarusteltusta huolimatta. 

Messuilla esiteltävän 6,05 m pitkän, 80–115 hv koneteholle suunnitellun Buster XL -veneen lisäksi kalastusvarustus sopii myös seuraavaksi suurempaan malliin, 6,25 metriä pitkään 115–150 hv Buster XXL -veneeseen. 

Buster M heittokalastusvene

Pienemmästä heittokalastusveneestä kiinnostuneille kalastusosastolla on kalastusopas Jani Ollikaisen oma Buster M. Myös tämä vene on varusteltu Busterin tehdasvalmisteisella, modulaariselle heittokalastussetillä sekä Raymarine CHIRP Fishfinder -kalakaiulla. 

Uusi neljännen sukupolven Buster M on 4,86 metriä pitkä viiden hengen alumiinivene. Konetehoalue on 30–40 hevosvoimaa. Kalastusvarustellun veneen kokonaispaino jää moottoreineen reiluun 500 kiloon, joten se on helposti liikuteltavissa jarruttomalla trailerilla.

Uisteluvene Buster Cabin kaksoiskoneilla

Vetouisteluun varusteltu Buster Cabin -hyttivene takiloilla ja kalakaiteilla sekä Axiom-monitoiminäytöillä

Vääksyn Konepiste tuo messuille viimevuotiseen tapaa uisteluveneeksi varustellun Buster Cabin -hyttiveneen. Tällä kertaa Cabinissa on kuitenkin tuplakoneasennus ja kulkua vauhdittaa kaksi Yamaha F115 -moottoria. Moottoreiden uistelunopeuden säätö tuo rentoutta alhaisilla kierroksilla ajoon, Talon-sarjan potkurit vaimentavat ääntä ja värinää ja matalan veden ajojärjestelmä helpottaa liikkumista lähellä rantaa. 

Buster Cabin on vetouistelijan luottovene, joka tarjoaa suojaa säältä ja väljää lattiatilaa välineiden ja saaliin käsittelyyn. Buster Q -älynäyttö tarjoaa hyvän perustan myös Raymarinen kehittyneiden kalakaikujen hyödyntämiseen. Cabin on lämmin, hiljainen ja vakaa vene, jolla pärjääät kaikissa järvien, rannikon ja saariston olosuhteissa. 

Veneen elektroniikkavarustuksen perusta on Buster Q -ajotietokone sekä siihen integroidut digitaaliset kartat ja Raymarine CHIRP -kalakaiku. Täydennyksenä mukana on ulkotilassa 9" Raymarine Axiom -monitoiminäyttö ja sisällä 12" ja 9" Axiomit.  

Veneeseen räätälöity jykevä uistelukaiteistus mahdollistaa kalastusvarusteiden kuten vapatelineiden ja takiloiden jykevän kiinnityksen. Lisäksi takaosan laajasta työskentelytasosta muodostuu lisäkaiteilla turvallinen paikka esimerkiksi haavimiehelle. 

 

Jaa