Ajankohtaista: Suuriin XL ja XXL-malleihin oma kalastusvarustesarja

24.1.2020

Suuriin XL ja XXL-malleihin oma kalastusvarustesarja

Alumiinivene Buster XL kalastusvarusteltuna – heittotasot keulassa

Busterin kalastusvenevalikoima laajenee jykevien kuuden metrin alumiiniveneiden luokkaan. Tehdasvalmisteinen kalastusvarustesarja on nyt saatavilla vuosimallin 2020 Buster XL ja Buster XXL -veneisiin. Irrotettavaan kalastusvarustesarjaan kuuluvat vapalaatikot, heittotasot keulaan ja perään sekä keulamoottoriteline. 
 

Uutuusveneet ovat runkomuodoltaan tilavia ja taipuvat sen ansiosta moneen käyttöön. Kalastusvarustesarja koostuu nimensä mukaisesti erillisistä osista, joten veneen voi räätälöidä tarkasti  tarpeiden mukaiseksi. Käyttökelpoisuus myöskään perhe- tai yhteysveneenä ei kärsi kalastusvarusteltusta huolimatta.

Uudet kalastusvarustesarjat on räätälöity Busterin uusimpia alumiinivenemalleja varten: 6,05 m pitkään, 80–115 hv koneteholle suunniteltuun Buster XL -veneeseen sekä  6,25 metriä pitkään 115–150 hv Buster XXL -veneeseen. 

”Heittokalastusveneenä uudet mallit ovat jykeviä kuin laiturit ja yhtä aikaa kalastaa helposti jopa viisi henkeä”, Saaristomerellä Turun saaristossa työskentelevä Yamaha Pro Fishing Teamin kalastusopas Jani Ollikainen kertoo. 

”Monia uusissa kalastusveneissä nyt nähtäviä ratkaisuja on testattu omassa Buster XL -prototyypissäni jo neljän vuoden ajan. 4000 kalastustunnin lisäksi venettä on kuljetettu 60 000 km perävaunulla ja kaikki ilman pienintäkään ongelmaa! Odotan uudesta veneestä vahvaa ja luotettavaa työhevosta pohjoismaisiin olosuhteisiin”, Ruotsin tunnetuimpiin heittokalastajiin kuuluva Kristian Keskitalo sanoo.

Buster XL ja XXL ovat vakaita avoveneitä, joiden perusvarustukseen kuuluu huoleton alumiiniturkki, ruostumattomasta teräksestä valmistetut helat, hydrauliohjaus ja 10 tuuman Buster Q -älynäyttö elektronisine karttoineen. Buster Q -älynäyttöön saa lisävarusteena yhdessä Raymarinen kanssa kehitetyn Fishfinder-kalakaiun, joka hyödyntää edistyksellistä CHIRP-teknologiaa kalojen ja vesistöjen pohjanmuotojen tarkkaan luotaamiseen

Aiemmin oman kalastusvarustesarjansa ovat saaneet 4,43 ja 4,86 metriä pitkät Buster S ja Buster M -veneet. 

Keulan heittotasoksi kevyt tai järeä vaihtoehto

Buster XL:n ja XXL:n keula muuttuu heittokalastajan työasemaksi, kun vene varustellaan keulaosan sivuille sijoitettavilla vapalaatikoilla ja niiden väliin tulevalla heittotasolla.

Satunnaisia kalastusreissuja ajatellen keulaan saa kätevän heittotason hyödyntämällä lisävarusteena myytävää auringonottotasoa. Laidoille sijoitettavat vapalaatikot ja niiden väliin asetettava kaksiosainen taso muodostavat yhdessä etupenkin kanssa 1,2 metriä pitkän tasaisen heittotason. Tason alla jää reilun kokoinen säilytystila. 

Aktiiviharrastajien ja ammattikalastajien vaihtoehto veneen keskelle sijoitettava pitkä vapalaatikko, joka ulottuu pulpettien väliin ja aina kuljettajan ja kartturin penkkien tasalle saakka. Sen sisälle mahtuu seitsemän 8 jalan (noin 2,4 m) vapaa. Suuren vapalaatikon mukana vaihtuvat myös veneen konsolien alempi väliovi sekä säilytystilojen ovet.  

Takapenkistä toinen laaja heittotaso

Kalastajat alumiiniveneen takaosan suurella heittotasolla

Takapenkistä ja uimatasoista muodostuu veneen toinen heittotaso, kun takapenkin selkänoja korvataan tasaisella kansiluukulla. Heittotasolla on pituutta 1,2 metriä ja luukun alle jää 1,6 metriä leveä säilytystila. 

Entistä pidempi 1,6-metrinen heittotaso syntyy, kun takapenkki peitetään liukuestekuvioidulla alumiinitasolla. Sen voi siirtymien ajaksi nostaa pystyyn selkänojaksi, jolloin takapenkille istuu rennosti jopa neljä henkeä ja selkänoja vaimentaa samalla moottorin ääntä. Taittuvan selkänojan ansiosta vene on myös helppo muuttaa käden käänteessä perheveneestä heittokalastusveneeksi ja taas takaisin retki- tai yhteysvenekäyttöön. 

Käytännöllisiä lisävarusteita: keulamoottoriteline, telineet vieherasioille, sumppu ja vesihiihtokaari

Keulamoottorille syntyy oma paikka vasemman puolen knaapin tilalle kiinnitettävällä telineellä. Samalla kiinnitysknaapi siirtyy käytännölliseen paikkaan moottorin ulkopuolelle.  Keulamoottoriteline sallii niin haluttaessa keulakaiteiden käytön.

Pulpettien eteen voidaan sijoittaa joko lepuuttajatelineet tai telineet käytössä oleville vieherasioille. Tämän ansiosta säilytystilojen luukkuja ei tarvitse avata kalastuksen aikana, vaan vieheet ovat helposti käsillä. 

Vieherasiatelineet tulevat pitkän vapalaatikon mukana, mutta ne on mahdollista hankkia myös erikseen. Telineen muoto sallii telineiden sijoittelun veneessä moneen kohtaan.

Takapenkin alle voi sijoittaa myös hapettavan, 22-litraisen sumpun. Sama sumppu mahtuu Buster S ja Buster M -malleissa keulan heittotason alle. 

Haluttaessa veneeseen voi hankkia monikäyttöisen vesihiihtokaaren. Kalastettaessa se palvelee sekä takaosalla heittotasolla liikkuvien tukena että esimerkiksi vapaputkien kiinnityspaikkana. 

Jaa