Usein kysyttyä

Tutustu Buster-veneiden, moottorien ja lisävarusteiden vaihtoehtoihin ja hintoihin Mallisto-välilehden tuotesivuilta, rakenna oma Busterisi  -palvelussa. Tarkemmat hintatiedot venepaketeista varusteineen saat Buster -jälleenmyyjältäsi. Tiedustele myös rahoitusratkaisua. Vene- ja varustehinnastot sekä esitteet ja käyttöohjekirjat löydät sivustoltamme kohdasta Omistajuus / Dokumentit.

Historiatietoja kuten veneiden mitat, painot, moottorisuositukset ja valmistusvuodet löydät Mallisto kautta aikojen -sivulta. Muita tietoja, kuten mahdollisten varaosien hintoja ja saatavuutta voit tiedustella Buster –jälleenmyyjältä.

Vuosimallin 1994 ja sen jälkeen valmistettujen Buster -veneiden runkonumero on kaiverrettu keulakanteen. Vanhemmissa malleissa Mini-, Sun-, Buster-, R-, RS-, Big-, XL- ja Magnum-malleissa tunnistusnumero löytyy veneen vasemman laidan yläreunassa takapenkin kohdalla. Ro- ja Mix-malleissa se löytyy peräpeilin suojuksen päältä (1992 vuosimallista alkaen oikean laidan päältä).

Lähimmän jälleenmyyjän löydät Jälleenmyyjät-sivulta. Tehtaanmyymälää ei ole.

Ongelmatilanteissa otathan yhteyttä Nextfourin asikaspalveluun joko puhelimitse tai sähköpostitse. Nextfourin nettisivuilta löydät myös useimmin kysyttyihin kysymyksiin vastauksia.

Email: q-support@nextfour.com
Tel: +358 50 516 8392

https://theqexperience.com/fi/

Varaosien saatavuudesta löytyy tarkempaa tietoa tältä sivulta: Buster varaosat ja lisävarusteet.

Kaikkia tarvikkeita on saatavilla Buster-jälleenmyyjiltä kautta maan. 

Buster-veneen hoito- ja huolto-ohjeet löydät sivuillamme kohdasta Hoito ja huolto. Suosittelemme puhdistukseen ja hoitoon Buster-hoitotuotteita

Jos veneeseen vaihdetaan uusi moottori, sen teho ei saa ylittää valmistajan ilmoittamaa kyseisen mallin suurinta sallittua moottoritehoa. Jokaisen venemallin tuotesivulta löydät mallikohtaisesti sallitut moottorin tehoalueet. Vanhempien Buster-mallien suositellut konetehot ovat Mallisto kautta aikojen -sivulla.

Korjausasioissa käänny lähimmän jälleenmyyjän puoleen ja tee mikäli sinulla on veneellesi vakuutus, ota yhteyttä vakuutusyhtiöösi.

Käänny jälleenmyyjäsi puoleen, ota veneen tiedot mukaan ja esim. kuvat reklamaation aiheesta. Jälleenmyyjä hoitaa asian veneen valmistajan kanssa.

Sadevedestä tyhjenevän veneen avotila on tyhjentyvä. Tyhjennyksen tarkoitus on estää avotilan täyttyminen sadevedellä.
Sadevedestä tyhjentyvissä Bustereissa on veneen sisälattia tiivistetty siten, että sen päälle tuleva vesi ei pääsisi pilssitilaan (= tila sisä- ja ulkopohjan välissä). Sisälattian takaosassa on noin 10 cm korkea korotuskynnys, johon on liitetty yksi tai kaksi tyhjennysputkea, joiden kautta vesi johdetaan peräpeilin läpi veneen ulkopuolelle. Tyhjennysputket voidaan sulkea sulkutulpilla, jotka on kiinnitetty putkien sisäpuolisten päiden läheisyyteen. Sulje tyhjennysputket aina, kun vene on poikkeuksellisen raskaasti kuormattu ja sillä ajetaan hitaasti (alle 5 solmua), ja kun tyhjennysputkien sisäpuoliset päät ovat vesilinjan alapuolella. Peräpeilissä olevat poistoaukkojen sulkuläpät estävät veden sisääntulon vain peruutettaessa! Tarkista ja puhdista poistoputket ja sulkuläpät tarvittaessa. Varo vahingoittamasta niitä ja niiden osia puhdistaessasi. Buster M:n avotila on kuormittamattomana sadevedestä tyhjentyvä. Sulje tyhjennysputki sisäpuolelta sulkutulpalla ennen veneen kuormaamista.

Vesikulkuneuvojen tiedot sisältävää liikenneasioiden rekisteriä (entinen vesikulkuneuvorekisteri eli venerekisteri) ylläpitää liikenne- ja viestintävirasto Traficom. Uusi vene tai vanhan veneen omistajan muutos on ilmoitettava rekisteriin 30 päivän kuluessa ostohetkestä. Ilmoitus on tehtävä myös jos vene tuhoutuu, myydään tai luovutetaan ulkomaille tai poistetaan pysyvästi käytöstä. 

Busterisi on rekisteröitävä, jos se on vähintään 5,5 metriä pitkä tai moottoriteho on vähintään 15 kilowattia (yli 20 hevosvoimaa). Rekisteri helpottaa vene- ja perämoottorivarkauksien selvittämistä. 

Rekisteri-ilmoituksen voi tehdä sähköisesti Oma asiointi -palvelussa, henkilökohtaisesti asioimalla vesikulkuneuvojen rekisteröintejä tekevien sopimusrekisteröijien toimipisteissä, joihin osa Buster-jälleenmyyjistä kuuluu, tai postitse osoitteella Liikenne- ja viestintävirasto Traficom, PL 320, 00059 TRAFICOM.

Ohjeita veneen ostamiseen, myymiseen ja rekisteröintiin löydät Traficomin verkkosivulta

Busterin sarjanumero, eli CIN-koodi, kertoo veneen mallin lisäksi mm. valmistusvuoden ja vuosimallin. Lisätietoja CIN-koodin sisällöstä löydät verkkosivuiltamme Veneen tunnistusnumero -kohdasta.

Jaa