Nyheter: Buster presenterar de nya, rymliga modellerna XL och XXL specialgjorda för fiske

16.3.2020

Buster presenterar de nya, rymliga modellerna XL och XXL specialgjorda för fiske

Buster XL aluminiumsbåt med modular fiskeutrustningspaket

Buster utökar sitt sortiment av sportfiskemodeller, så att även de större, över sex meter långa, aluminiumbåtarna ingår. Till Buster XL och Buster XXL med modellår 2020 kommer Buster att erbjuda ett fabriksmonterat fiskeutrustningspaket. Det avtagbara fisketillbehörspaketet består av spöboxar, fiskedäck för både för och akter och ett motorfäste till fören. 

”Våra senaste XL- och XXL-modeller har rymliga skrov och är 30 cm bredare i aktern än de tidigare skroven, vilket gör dem lämpliga för en mängd olika användningsområden. I fisketillbehörspaketet ingår all utrustning som behövs för att skräddarsy båtarna och anpassa dem för fiske, kunderna kan också välja tillbehör efter sina egna individuella preferenser. Samtidigt påverkar inte fisketillbehörspaketet båten när den används som fritidsbåt eller vid pendling.

Det nya fisketillbehörspaketet har designats speciellt för Busters senaste aluminiumbåtar: 6,05 meter Buster XL (80-115 hk) och 6,25 meter Buster XXL (115-150 hk).

"Som fiskebåtar är Busters nya modeller lika stabila som bryggor och tillräckligt rymliga för att upp till fem personer ska kunna kasta samtidigt", säger Jani Ollikainen, en fiskeambassadör som ingår i Yamaha Pro Fishing Team och arbetar i Åbo skärgård.

”Under de senaste fyra åren har jag testat många av de nya lösningarna för fisketillbehör på min egen prototypbåt, en Buster XL. Förutom 4000 timmars fiske har båten också transporterats 60 000 kilometer på en släpvagn, utan minsta problem! Så jag är övertygad om att den nya båten kommer att fungera som en stark och pålitlig arbetshäst för våra tuffa nordiska förhållanden.” säger Kristian Keskitalo, en av Sveriges mest kända fiskare och fiskeambassadörer som också tillhör Yamaha Pro Fishing Team.

Buster XL och XXL är stabila öppna båtar vars standardutrustning inkluderar en underhållsfri aluminiumyta, rostfria stålbeslag, hydraulisk styrning och en 10” Buster Q Smart Display med elektroniska kartor. Buster Q Smart Display finns också tillgänglig med Fishfinder, funktionen är utvecklad i samarbete med Raymarine och använder CHIRP-sonar, som med hög precision visar bilder av bottenstrukturen och fisken.

Fisketillbehörspaketet finns redan tillgängligt för båtmodellerna 4,43-meter Buster S och 4,86-meter Buster M.

Välj mellan enkelt eller avancerat fiskedäck

Främre delen av båten på både Buster XL och XXL kan göras om till en perfekt plats att fiska ifrån genom att fästa spöhållare på sidorna och ett fiskedäck i mitten. 

Spöhållarna för sidorna och det tvådelade däcket som passar emellan, är integrerade med förtoften och skapar ett 1,2 meter långt fiskedäck med gott om stuvutrymme under. Fiskar man mer sällan kan främre delen av båten användas som fiskedäck genom att istället använda soldäcket, som också finns som tillval.

Aktiva fritids- och sportfiskare kan också välja till en lång central spölåda, som från fören sträcker sig bak mellan konsolerna hela vägen till förar- och passagerarsätena. I lådan finns det tillräckligt med utrymme för förvaring av sju 8 fots (ca 2,4 meter) spön. Med den större spölådan kommer också en anpassad nedre dörr mellan konsolerna, samt anpassade dörrar för förvaringsutrymmet.

Ytterligare ett fiskedäck i aktern

Aktersoffan och badplattformarna kan enkelt göras om till ytterligare ett fiskedäck genom att byta ut soffans ryggstöd mot en däckplatta.

Aktersoffan och badplattformarna kan enkelt göras om till ytterligare ett fiskedäck genom att byta ut soffans ryggstöd mot en däckplatta. Fiskedäcket i aktern är 1,2 meter långt och ger ett 1,6 meter brett stuvutrymme under.

Ett ännu längre fiskedäck på 1,6 meter kan skapas genom att täcka den bakre soffan med ett halkfritt aluminiumlock. Locket kan också lyftas vertikalt för att fungera som ryggstöd när fiskedäcket inte används, vilket ger bekväma sittplatser för upp till fyra personer samtidigt som det effektivt dämpar motorljud. Tack vare det vikbara ryggstödet blir det lätt att anpassa användningen av båten, från en fritidsbåt till en fiskebåt och tillbaka igen, för utflykter och pendling.

Praktiska tillval: Bogmotorfäste, ställ för fiskelådor och fisksump  

Ett motorfäste kan monteras istället för knapen på vänster sida av fören, knapen flyttas istället till en praktisk plats på fästet på motorns utsida. Bogmotorns fäste är också utformat för att möjliggöra användning av bogräcke.

Utrymme finns framför konsolerna för antingen fenderställ eller ställ för fiskelådor. Detta för att undvika att behöva öppna luckor för att komma åt stuvutrymmena när du fiskar, och alla dina drag kan hållas bekvämt inom räckhåll

Ställen för fiskelådorna levereras tillsammans med en lång spölåda, men de kan också köpas var för sig. Ställen är designade så att de kan monteras på flera olika platser i båten.

En 22-liters fisksump med syrepump kan placeras under aktersoffan. Samma sump passar också in under fiskedäcket i fören på båtmodellerna Buster S och Buster M.

Fästet för vattenskidbågen kan exempelvis också användas som stöd när du fiskar från akterdäcket eller till att fästa spöhållare.

Dela