Ajankohtaista: Buster-uutuudet 2020: Taloudellinen ja turvallinen Buster XL

14.8.2019

Buster-uutuudet 2020: Taloudellinen ja turvallinen Buster XL

Buster XL 2020 alumiinivene

Buster XL:n historia ulottuu vuoteen 1992 saakka ja lähes 30 tuotantovuoden jälkeen siirrytään viidenteen mallisukupolveen. Uutuusmallin suunnittelua on XL:n perinteiden mukaan ohjannut pyrkimys käytännöllisyyteen, taloudellisuuteen ja turvallisuuteen. 

Vuosimallin 2020 Buster XL:n runko on suunniteltu kokonaan uusiksi ja vene on varhaisinta malliversiotaan peräti 70 senttiä pidempi. Sisätilat ovat aiempaa huomattavasti väljemmät, joka näkyy erityisesti takapenkin tuntuvasti parantuneina jalkatiloina. Aiempaa 30 senttiä leveämmän vesilinjan ansiosta lattiapinta on selvästi suurempi. 

Buster XL:n ajo-ominaisuudet ovat tasapainoiset: runko on vakaa, mutta ajotuntuma kevyt ja täsmällinen. Vene reagoi herkästi kaasukahvan liikkeisiin. Harkittu ohjausergonomia varmistaa vaivattoman ajettavuuden. Kuljettajan miljöön keskeisiä osia ovat vakiovarusteisiin kuuluvan Buster Q -älynäytön selkeät kartat ja mittarit. Säädettävien offshore-istuinten sekä ergonomisten kyynär- ja jalkatukien ansiosta ajaminen on vakaata kovemmassakin kelissä.  

Pieni kulutus matkanopeuksilla

Buster XL on suunniteltu seitsemälle hengelle ja sopiva moottoriteho on 80–115 hevosvoimaa. Taloudellisen runkomuodon ansiosta suurimmallakin koneteholla jäädään 0,7 litran kulutukseen merimailille mukavalla 19–23 solmun matkanopeudella.

Entistä selvästi suuremman, 160-litraisen tankin ansiosta toimintasäde on hyvä jopa huippunopeudella, sillä vielä 36 solmun vauhdissa kulutus pysyy 1,1 litrassa / mpk.   

Uuden mallin uimatasot ulottuvat tasaisina moottorin molemmille puolille, joten liikkuminen ja kalastaminen sujuvat turvallisesti. Käytännöllinen yksityiskohta ovat kaikissa keleissä kuivana pysyvät säilytystilat pulpettien sisällä. 

Alumiiniturkki, hydrauliohjaus ja Buster Q -älynäyttö karttoineen vakiovarusteena

Veneen perusvarustukseen kuuluu mm. huoleton alumiiniturkki, ruostumattomasta teräksestä valmistetut helat, hydrauliohjaus ja 10 tuuman Buster Q -älynäyttö elektronisine karttoineen. Veneet myydään aina varustettuna Yamaha-perämoottoreilla ja mukana on turvallisuutta parantava Yamaha Y-COP -ajonestolaite. 

Lisävarusteen on saatavilla mm. matkustamon pöytä, vasemman ja oikean puolen istuin–vapalaatikot, ajokuomu, satamapeite, tyynysarja ja vesihiihtokaari. Lepuuttajille löytyy hyvä säilytyspaikka vapalaatikon ja pulpetin väliin sijoitettavista telineistä. Kalastuksen ystäville on tarjolla huippuluokan Raymarine-kalakaiun lisäksi modulaarinen kalastusvarustesarja, jolla XL muuttuu tilavaksi heittokalastuksen erikoisveneeksi. Irrotettavaan kalastusvarustesarjaan kuuluvat vapalaatikot ja heittotaso sekä keulamoottoriteline.

Buster XL 2020

  • Kokonaispituus 6,05 m
  • Leveys 2,20 m
  • Paino 740 kg (ilman konetta)
  • Kantavuus 700 kg
  • Henkilömäärä 7
  • Moottorin tehoalue 80–115 hv
  • Polttoainetankki 160 l
  • Moottorin rikipituus X
  • Suurin nopeus 36 solmua

Lisätietoja uudesta Buster XL -alumiiniveneestä

Jaa