Ajankohtaista: Buster-uutuudet 2020: Urheilullinen Buster XXL

14.8.2019

Buster-uutuudet 2020: Urheilullinen Buster XXL

Urheilullinen uutuusmalli Buster XXL 2020 alumiinivene ohjaamo

Buster XXL on edustanut mallistossa aina urheilullisia vauhtiveneitä. Hyvin varustettu uusi Buster XXL on kahdeksan hengen avovene, jonka huippunopeus nousee suurimmalla, 150 hevosvoiman moottoriteholla 43 solmuun. Uusi XXL on ajettavuudeltaan erinomainen, vakaa ja tarkka ajotuntuma antaa vaikutelman selvästi isommasta veneestä. 

Ohjaamon kaikki yksityiskohdat on harkittu tarkkaan. Keskipisteenä on 10” Buster Q -älynäyttö, joka kokoaa näkökenttään kaiken kuljettajan tarvitseman informaation selkeistä moottorin mittareista elektronisiin karttoihin. Hyvän ergonomian ansiosta – veneessä jämäkät, säädettävät offshore-istuimet, jalkatuet ja kaasukättä tukeva pehmustettu kyynärtuki – kuljettaja voi keskittyä luontevaan ajamiseen kovemmassakin kelissä.  

Kantavuus parantunut merkittävästi

Buster XXL on ollut alumiinivenevalmistajan mallistossa vuodesta 2000 lähtien, joten vuosimallin 2020 XXL edustaa jo kuudetta mallisukupolvea. Edeltäjään verrattuna suuret erot ovat sisätiloissa ja kantavuudessa. Suurin matkustajamäärä on noussut kahdeksaan henkeen ja kantavuus 795 kiloon, joka peräti 240 kg aiempaa enemmän. Matkustajille on tarjolla hulppea U-sohva ja sisällä on selvästi enemmän tilaa vesilinjan leveyden kasvettua 30 sentillä. 

Buster XXL:n suositeltu konetehoalue on 115–150 hevosvoimaa. Urheilullisesta olemuksesta huolimatta uusi XXL on taloudellinen matkavene. Sopiva matkavauhti on 19–29 solmua, jolloin kulutus jää Yamaha F150DETX -moottorilla 0,8 litraan meripeninkulmalla. Huippunopeudellakin kulutus on vain 1,3 litraa. 

Tasaisina moottorin molemmille puolille ulottuvilla uimatasoilla on helppoa ja turvallista liikkua veneeseen siirryttäessä tai kalastuksen aikana. Matkatavaroille ja vaatteille löytyy hyvä säilytyspaikka pulpettien sisältä, jotka pysyvät kuivina kaikissa keleissä uusien pohjakaukaloiden ansiosta.  

Laaja vakiovarustus

Veneen perusvarustukseen kuuluu mm. huoltovapaa alumiiniturkki, ruostumattomasta teräksestä valmistetut helat, hydrauliohjaus, tuulilasinpyyhkijät, keulan pitkä istuin–vapalaatikko vasemmalle puolelle, trimmitasot ja 10 tuuman Buster Q -älynäyttö elektronisine karttoineen. Veneet myydään aina varustettuna Yamaha-perämoottoreilla ja mukana on turvallisuutta parantava Yamaha Y-COP -ajonestolaite. 

Lisävarusteena on saatavilla mm. jääkaappi, matkustamon pöytä, ajokuomu, oikean puolen istuin–vapalaatikko, satamakuomu, tyynysarja ja vesihiihtokaari. Kalastuksen ystäville on XL:n tapaan tarjolla huippuluokan Raymarine-kalakaiun lisäksi modulaarinen kalastusvarustesarja, jolla XXL muuttuu todella tilavaksi heittokalastuksen erikoisveneeksi. Irrotettavaan kalastusvarustesarjaan kuuluvat vapalaatikot ja heittotaso sekä keulamoottoriteline. 

Buster XXL 2020

  • Kokonaispituus 6,25 m
  • Leveys 2,20 m
  • Paino 840 kg (ilman konetta)
  • Kantavuus 795 kg
  • Henkilömäärä 8
  • Moottorin tehoalue 115–150 hv
  • Polttoainetankki 160 l
  • Moottorin rikipituus X
  • Suurin nopeus 43 solmua

Lisätietoja uudesta Buster XXL -alumiiniveneestä

Jaa