Ajankohtaista: Täysi valikoima alumiiniveneitä Helsingin venemessuilla 2020

27.1.2020

Täysi valikoima alumiiniveneitä Helsingin venemessuilla 2020

Helsingin venemessuilla esiteltävä uutuusmalli Buster XXL 2020

Veneilykausi 2020 alkaa tuttuun tapaan Helsingin Vene Båt -venemessuilla Pasilan messukeskuksessa. Avajaispäivä on tänä vuonna perjantai 7. helmikuuta, jolloin ovet aukeavat kello 11.

Buster esittelee messuilla täyden valikoiman alumiiniveneitä lähes 10 metrin mittaisesta ylellisestä Phantom Cabinista käytännölliseen pelkistettyyn pikkuveneeseen, Buster Miniin. Messut ovat auki aina sunnuntai-iltaan 16.2. saakka.

Messujen uutuusmallit ovat suositun kuuden metrin kokoluokan jykevät alumiiniveneet, vuosimallin 2020 Buster XL ja Buster XXL. Lisäksi messuilla pääsee tutustumaan ensimmäistä kertaa uusien suurten Buster-mallien aivan uuteen heittokalastusvarusteluun. Täydellisesti heittokalastajan tarpeisiin sopivaksi varusteltu Buster XL löytyy venemessujen kalastusosastolta yhdessä pienemmän kalastusveneen Buster M:n sekä Vääksyn Konepisteen varusteleman Buster Cabin -uisteluveneen kanssa. 

Muut Buster-alumiiniveneet löytyvät puolestaan vakiintuneelta paikaltaan Yamaha Motorin osastolta messujen suuresta moottorivenehallista heti pääportaiden tuntumasta. 

Tarjoukset venemessuilla

  • Buster Cabin + Yamaha F200GETX + lämmitin + pehmustetyynyt ja matkustamon maton sisältävä Comfort-paketti 61 500,00 €
  • Buster X + Yamaha F70AETL + Comfort-tyynypaketti + Canvas-kuomupaketti 29 990,00 € 
  • Buster Lx + Yamaha F60FETL -perämoottori + istuinten Comfort-tyynypaketti + kestävä alumiiniturkki 25 500,00 €  
  • Buster L2 + Yamaha F50 HETL + Buster Q älynäyttö + elektroniset veneilykartat + tuulelta ja roiskeilta suojaava kiinteä väliovi 20 990 €
  • Buster M2 +  Yamaha F40FETL + viimalta ja roiskeilta suojaava pulpettien väliovi 17 790,00 €

Uudet kalastusveneet

Alumiininen heittokalastusvene kuvattuna suoraan ylhäältä

Buster XL:n ja XXL:n modulaarinen kalastusvarustesarja on ensiesittelyssä Helsingin venemessuilla.  Irrotettavaan kalastusvarustesarjaan kuuluvat vapalaatikot, heittotasot keulaan ja perään sekä keulamoottoriteline. 

Uutuusveneet ovat runkomuodoltaan tilavia ja taipuvat sen ansiosta moneen käyttöön. Kalastusvarustesarja koostuu nimensä mukaisesti erillisistä osista, joten veneen voi räätälöidä tarkasti  tarpeiden mukaiseksi. Käyttökelpoisuus myöskään perhe- tai yhteysveneenä ei kärsi kalastusvarusteltusta huolimatta. 

Buster-veneet kalastusosastolla

Uutuus: Käytännöllinen ja taloudellinen uusi Buster XL

Vuosimallin 2020 Buster XL:n runko on suunniteltu kokonaan uusiksi ja vene on varhaisinta, lähes 30 vuoden takaista malliversiotaan peräti 70 senttiä pidempi. Uutuusmallin suunnittelua on XL:n perinteiden mukaan ohjannut pyrkimys käytännöllisyyteen, taloudellisuuteen ja turvallisuuteen. 

Sisätilat ovat aiempaa huomattavasti väljemmät, joka näkyy erityisesti takapenkin tuntuvasti parantuneina jalkatiloina. Aiempaa 30 senttiä leveämmän vesilinjan ansiosta lattiapinta on selvästi suurempi. 

Buster XL on suunniteltu seitsemälle hengelle ja sopiva moottoriteho on 80–115 hevosvoimaa. Taloudellisen runkomuodon ansiosta suurimmallakin koneteholla jäädään 0,7 litran kulutukseen merimailille mukavalla 19–23 solmun matkanopeudella. 

Uutuus: Urheilullinen uusi Buster XXL

Buster XXL on ollut mallistossa vuodesta 2000 lähtien, joten vuosimallin 2020 XXL edustaa jo kuudetta mallisukupolvea.  Hyvin varustettu uusi Buster XXL on kahdeksan hengen avovene, jonka huippunopeus nousee suurimmalla, 150 hevosvoiman moottoriteholla 43 solmuun. Uusi XXL on ajettavuudeltaan erinomainen, vakaa ja tarkka ajotuntuma antaa vaikutelman selvästi isommasta veneestä. 

Buster XXL on edustanut mallistossa aina urheilullisia vauhtiveneitä. Edeltäjiin verrattuna suuret erot ovat sisätiloissa ja kantavuudessa. Suurin matkustajamäärä on noussut kahdeksaan henkeen ja kantavuus 795 kiloon, joka peräti 240 kg aiempaa enemmän. Matkustajille on tarjolla hulppea U-sohva ja sisällä on selvästi enemmän tilaa vesilinjan leveyden kasvettua 30 sentillä. 

Buster XXL:n suositeltu konetehoalue on 115–150 hevosvoimaa. Urheilullisesta olemuksesta huolimatta uusi XXL on taloudellinen matkavene. Sopiva matkavauhti on 19–29 solmua, jolloin kulutus jää Yamaha F150DETX -moottorilla 0,8 litraan meripeninkulmalla. Huippunopeudellakin kulutus on vain 1,3 litraa. 

Messujen Buster-alumiiniveneet

Jaa