Ajankohtaista: Ketterä mökkivene Buster XS täydentää Busterin alumiinivenemallistoa

31.7.2020

Ketterä mökkivene Buster XS täydentää Busterin alumiinivenemallistoa

Uusi mökkivene Buster XSr

Pienten alumiiniveneiden mallisto täydentyy täysin uudella Buster XS -mallilla. Kevyt ja helposti käsiteltävä vene kantaa neljä henkeä ja perämoottoriksi sopii parhaiten 15–20 hevosvoiman Yamaha.

Uuden XS:n pituus on 4,18 metriä ja leveys 1,76 metriä. Uutuusmalli sijoittuu mallistossa Buster Minin (3, 88 metriä ja 104 kg, 8–10 hv perämoottori) ja Buster S:n (4,43 metriä, 260 kg, 30 hv perämoottori) väliin. Venettä ei tarvitse rekisteröidä ja se on kevyesti käsiteltävä myös rannalla; tavallisen henkilöauton perässä se liikkuu jarruttomalla trailerilla. 

”Kompaktista koostaan huolimatta XS:n kuormankantokyky on erinomainen: siihen mahtuu turvallisesti neljä henkeä matkatavaroineen”, Busterin markkinointipäällikkö Johan Finnberg kertoo. 

Veneestä on tarjolla kaksi versiota: moottorin kahvasta ohjattava Buster XS ja ohjauspulpetilla varustettu XSr. Ensin mainittu painaa 170 kiloa, pulpettiversio 210 kiloa. Yamaha F20GEPL -moottorin kanssa pulpettiversion paino on vain 273 kg. 

Ensimmäisenä myyntiin tulee verkkokaupan kautta Buster XSr varustettuna uudella Yamaha F20G -perämoottorilla 9 990 euron pakettihintaan.

Buster XS on luokiteltu D-kategoriaan ja tarkoitettu suojaisille vesille. XS on varustettu helppokäyttöisellä kiinteällä pilssipumpulla, pulpettiversio XSr:ssä on sähkökäyttöinen automaattinen pilssipumppu. 

Huomiota ajomukavuuteen ja turvallisuuteen

Ohjausergonomia on hyvä sekä pulpetti- että kahvaohjattavissa versioissa. Suunnittelussa on huomioitu myös se, että XS:llä liikkuvat usein myös nuoret veneilijät. Vene on uppoamaton, korkeiden laitojen ja tasaisen lattian ansiosta veneessä liikkuminen ja sen käyttäminen on turvallista. 

Kahvaohjattavan mallin erikoisuutena on U:n muotoinen peräpenkki. Sen ansiosta kuljettaja voi istua kylki menosuuntaan, jolloin ajaminen on miellyttävää myös vasenkätisille ja ajoasento on huomattavasti parempi kuin tyypillisissä kahvaohjattavissa perämoottoriveneissä. 

Buster XSr:n pulpetissa on käytännöllinen säilytystila pikkutavaroille ja sähköliitäntä mobiililaitteiden lataamista varten. Pulpetin muotoilussa on huomioitu sekä älypuhelimen tai tabletin käyttö navigoinnin apuvälineenä että mahdollisuus pienen kaiun tai karttaplotterin asennukseen.

Helppokäyttöinen vene suojaisille vesille

Helppokäyttöinen huoleton pieni alumiinivene

Veneen turkki on täysin tasainen ja valmistettu kulutusta kestävästä, huoltovapaasta komposiitista. Säilytystilasta valtaosa on sijoitettu laajan etupenkin alle ja pulpettiohjattavassa versiossa myös takapenkin alla on lukittava säilytystila. 

Suuri ja tasainen etupenkki on hyvä astinpinta kun veneeseen noustaan keulasta ja se palvelee myös kalastuksen harrastajia heittotasona. 

Busterin suositus veneen moottoriksi on Yamahan uusi F20G. Moderni, polttoaineen ruiskutuksella varustettu moottori on vääntävä ja XS nousee sillä kevyesti plaaniin. Kahden hengen kuormalla huippunopeus nousee yli 20 solmuun. Kalastuksen harrastajia varten moottoriin on saatavana lisävarusteena uistelunopeuden säädin. Rauhallisempaan liikkumiseen vene sopii myös varustettavaksi sähkömoottorilla. 

Lisävarusteena veneeseen on saatavana pehmusteet, keula- ja sivukaiteet, irrotettava keskipenkki sekä satamapeite. 


 

Jaa