Ajankohtaista: Vuokra-Buster vie kesäpäivän veneretkelle - tai palvelee vaikka koko loman ajan

16.10.2020

Vuokra-Buster vie kesäpäivän veneretkelle - tai palvelee vaikka koko loman ajan

Uusi vuokravene Buster X

Kun oman veneen hankinta tai pitäminen ei juuri nyt ole mahdollista – eikä kavereiden kyytiin kehtaa aina kysyä – on vuokravene hyvä vaihtoehto päästä vesille. Veneen vuokraus tarjoaa mahdollisuuden saada aina juuri sopivan kokoinen ja tarpeen mukainen vene halutuksi ajaksi. 

Vuokraveneellä pääsee helposti tekemään esimerkiksi päiväretkiä Helsingin edustan saaristoon, mikä on ollut yksi Olli-Pekka Lumijärven perheen kesänviettotavoista. Veneen voi vuokrata myös koko kesäloman ajaksi, kuten Edvard Silén on tehnyt jo useamman kesän ajan. Molemmille kertyi tänä kesänä kokemusta myös pidemmistä veneretkistä isommalla vuokraveneellä. 

Kolmipäiväinen Turun saariston reissu oli kesän kohokohta

Korona toi Bostonissa asuvan Olli-Pekka Lumijärven perheineen kesäksi Helsinkiin ja moottoriveneilystä löytyi kesälle uusi mielekäs harrastus koko perheelle. 

Moottoriveneily oli aiemmin kilpaakin purjehtineelle Lumijärvelle melko vierasta, mutta Buster Rentin kautta avautui helppo mahdollisuus päästä vesille ja nauttimaan merellisestä Helsingistä. Veneilystä nauttivat myös pieni Livia-tytär ja aiemmin vain vähän vesillä liikkunut vaimo, Milla Perttula, joka innostui itsekin myös veneellä ajamisesta. 

Myös Milla Perttula innostui veneellä ajamisesta.
Millakin innostui veneellä ajamisesta. Kuva: O-P Lumijärvi

“Buster Rent on täydellinen systeemi. Veneet olivat aina valmiina, siistissä kunnossa ja hyvin varusteltuja. Buster Q -järjestelmä karttoineen helpottaa ajoa tosi paljon ja siitä näki hyvin kaikissa keleissä. Perheen kanssa on tietysti myös tärkeää, että vene on vakaa ja turvallinen”, Lumijärvi kertoi. 

Buster X:llä Helsingin saaristoon

Perhe teki veneellä pääasiassa päiväretkiä, jotka suuntautuivat Helsingistä sekä itään että länteen. Helsingin edustan saaret tulivat tutuiksi ja retkikohteina olivat muun muassa Vallisaari, Isosaari ja Suomenlinna. Helsingissä veneillessä käyttöön valittiin useimmiten Buster X

”Buster X oli tosi näppärä Helsingissä pyörimiseen. Sillä pääsi hienoihin paikkoihin, joihin purjeveneellä ei ole päässyt, eli retkillä löytyi tutuilta vesiltä aivan uusia reittejä. Teimme päätöksen vesillelähdöstä usein aika nopeasti sääennusteiden perusteella ja X:n sai aina käyttöön pienelläkin varoitusajalla”, Lumijärvi kertoo

Magnumilla Turun saaristoon 

Kesän kohokohtana oli kolmen päivän retki Buster Magnumilla Turun saaristoon, missä  etenkin Örö oli mieleenpainuva paikka. Perhe starttasi vesille Raisiosta, kävi päivän aikana eri satamissa ja yöksi veneiltiin Öröön, joka oli Lumijärvelle tuttu armeija-ajalta, jolloin se oli vielä puolustusvoimien saari. 

Örö oli upea paikka, siellä on hieno hotelli ja hyvä ravintola. Elokuussa koulujen alkamisen jälkeen ei ollut paljoa porukkaakaan liikkeellä, joten saimme nauttia saariston rauhasta.”

Suosikkimallia ei Lumijärven tarvinnut kauaa miettiä: 
”No Buster Magnum, onhan se supermakea. 225 hv koneella se on VENE. Se on tosi hauska, merikelpoinen ja kulkee kovaa. Ehdoton suosikki. Tosi hieno vene, jolla on ilo ajaa.”

Turun saariston reissu tehtiin kolmihenkisen perheen kesken, mutta Helsingin päiväretkille kutsuttiin muitakin. Merellisestä Helsingistä pääsivät nauttimaan niin isovanhemmat kuin tuttavapariskunnatkin.

Perheen tytär Livia viihtyi vesillä isän sylissä

Livia-tytär viihtyi vesillä isän sylissä. Kuva: O-P Lumijärvi

Lumijärvelle perheineen Buster Rent tarjosi erinomaisen mahdollisuuden tutustua merellisiin kohteisiin niin Helsingissä kuin Turun saaristossakin: 

”Suosittelen tätä kyllä ihan kaikille, jotka haluavat lähteä merelle. Kynnys ryhtyä veneilijäksi voi olla ensikertalaiselle korkea, jos ei ole paljoa kokemusta. Vuokrausmahdolisuus varmasti madaltaa kynnystä lähteä kokeilemaan veneilyä. Busterit ovat helppoja veneitä käsitellä ja sopivat siksi aloittelijoillekin.”


Silénin perheen kesälomavene on Buster X 

Edvard Silén on vuokrannut Buster Rentistä veneen jo neljän kesän ajan useammaksi viikoksi kerrallaan. Viisihenkisen perheen mökki on Raaseporissa meren rannalla paikassa, johon pääsee autolla, eli varsinaista yhteysvenetarvetta ei ole. Mökiltä operoidaan lähivesillä omalla pienemmällä veneellä, mutta noin kuukauden ajaksi on viimeisten vuosien aikana vuokrattu isompi vene. 

”Mietimme, että isompi vene olisi välillä kiva: sellainen, johon mahtuu joku vieraskin mukaan ja jolla voisi lähteä vähän ulommas merelle. Buster X on osoittautunut meille sopivaksi malliksi: se on riittävän iso, siinä on vahva moottori ja se plaanaa hyvin, vaikka mukana on koko perhe ja joku vieraskin”, Silén kertoo.

Perhe on retkeillyt pääosin Tammisaaren vesillä ja retkiä on tehty muun muassa Jussaröön ja Barösundiin ja lisäksi on käyty tuttavien luona kyläilemässä sekä piknikeillä saaristossa. Yleensä veneillään perheen kesken, mutta mukana on välillä myös isoisä tai lasten kavereita. 

Silénille veneily on tuttua lapsuudesta asti ja tutussa Tammisaaren paikassa on ollut Buster jo lapsuusaikana. Vaimokin on liikkunut saaristossa jo lapsuudesta ja nyt parin lapset jo odottavat kesällä sitä, kun vene taas tulee. 

Buster Cabinilla Ahvenanmaalle

Tänä vuonna Silénin perhe teki myös vuorokauden reissun Buster Cabinilla Ahvenanmaalle. 

”Vuokrasimme kesällä Buster Cabinin vuorokaudeksi ja kävimme Kökarissa. Reissu oli tosi onnistunut. Cabin oli hyvä valinta, koska matkalla satoi vähän vettäkin. Oli hieno reissu ja voi suositella kokeneemmille veneilijöille. Sääennusteita täytyy seurata tarkasti. Välillä oli melkoista aallokkoa, joten veneilykokemusta täytyy toki olla ennen tällaista reissua”, Silén kertoo. 

Silén on yleensä varannut veneen jo hyvissä ajoin keväällä ja suosikkimalli X on aina saatu haluttuun aikaan. Ensi vuodelle onkin uutta odotettavaa, kun perheen lomaveneeksi saadaan uusi Buster X. Uudistuksessa X saa isommasta Buster XL:stä tuttuja ominaisuuksia, kuten kokonaan alumiinisen turkin ja rst-kaiteet. Venee vakiovarusteisiin kuuluu Buster Q -älynäyttö ja elektroninen Navionics-kartasto ja uutena myös uistelunopeuden säädin. 

“Se tulee olemaan kiinnostava tuttavuus ja varataan taas varmasti  jo hyvissä ajoin loman ajaksi”, Silén sanoo. 

Edvard Silénin suunnitelmissa on ensi kaudella vuokrata kesälomaksi uusi Buster XUusi Buster X 2021

Buster Rent palvelee

Buster Rentin palveluun Silén on tyytyväinen. Vene on yleensä itse haettu ja viety poiskin, tosin noutopalvelukin on jonkin kerran tullut tutuksi. 

”Olo on aina loman jälkeen vähän haikea, kun vene viedään pois, mutta toisaalta: onhan se helppoa, kun ei ole huoltoja ja talvisäilytysasioita mietittävänä”, Silén toteaa.

Buster Rent vuokraa veneitä Turussa, Raisiossa, Espoossa, Helsingissä ja Taalintehtaalla. Voit lähteä matkaan toimipisteeltä, tilata veneen toimitettuna sovittuun paikkaan tai kuljettaa veneen itse trailerilla. 
 

Kuva poistettu.
Jaa