Ajankohtaista: Phantom Cabin ja Magnum koeajettavana Espoon Keilalahdessa

18.8.2021

Phantom Cabin ja Magnum koeajettavana Espoon Keilalahdessa

Koeajovene Buster Phantom Cabin

Yamaha Center Vantaa järjestää elokuussa 2021 Espoon Keilalahdessa koejopäivät. Testattavana on kaikkien aikojen suurin Buster, luksusluokan yhteysvene Buster Phantom Cabin ja suurten avoveneiden klassikko Buster Magnum. Viikonloppuna paikalla on myös vuoden kalastusopas Jani Ollikainen kertomassa heittokalastuksen saloista ja esittelemässä kalastusvarusteltua Buster XXL -venettään.

  • Buster Magnumia pääsee koeajamaan torstaista sunnuntaihin 19.–22.8. kello 10–18
  • Kalastusopas Jani Ollikainen ja kalastusvarusteltu Buster XXL ovat paikalla lauantaina 21.8. ja sunnuntaina 22.8. kello 10–18
  • Phantom Cabin on koeajettavana torstaista 19.8. aina lauantaihin 28.8. saakka kello 10–18 joka päivä

Yamaha Center Vantaan asiantuntijat ovat paikalla päivittäin kello 10–18. Keilalahden koeajokeskukseen pääset helposti autolla ja myös metrolla, lähin asema sijaitsee vain reilun 300 metrin päässä satamasta.

Yamaha Center Espoon koeajokeskus

Kalastusvarusteltu Buster XXL

Kalastusvene Buster XXL heittokalastusvarustelu

 

Keilasatamassa esiteltävä kalastusopas Jani Ollikaisen työkalu on Busterin omalla heittokalastusvarustuksella täydennetty Buster XXL. Täysalumiininen vene on 6,25 metriä pitkä ja varustettu paitsi Yamaha F150 -moottorilla myös kauko-ohjattavalla sähköisellä keulamoottorilla.  

Vuoden kalastusoppaaksi tänä vuonna valittu Jani Ollikainen kertoo viikonloppuna kalastusveneen varusteltusta ja esittelee myös Shimanon tuoreimpia välineitä syyskauden jigikalastukseen. Jani tuntee Busterin tuotteet erinomaisesti, sillä  hän on ollut mukana Busterin suosittujen modulaaristen kalastusvarustesarjojen kehittämisessä uusiin S, M, XL ja XXL-malleihin.

Luksusluokan Buster Phantom Cabin 

Buster Phantom Cabin

Uudistettu Phantom on Busterin vuoden 2021 uutuusmalli. Malliston lippulaivan tuoreimmassa versiossa on nyt vakiovarusteena wc, verhoitumateriaalit on uusittu entistäki modernimmiksi  Phantom Cabin varustellaan aina kaksoiskoneasennuksella, joka parantaa veneen käsiteltävyyttä ja luotettavuutta vaativissa olosuhteissa. Moottorivaihtoehoja on kolme: Yamaha F200GETX, Yamaha F225FETX ja Yamaha F300BETX.  

Kahdella 4,2-litraisella 300 hevosvoiman V6-Yamahalla saavutetaan yli 50 solmun huippunopeus ja miellyttävän matkanopeuden voi valita olosuhteista riippuen 25 ja reilun 40 solmun väliltä. Kun matkanopeus on 25–27 solmua polttoaineenkulutus jää moottorivalinnasta riippumatta jopa alle kahteen litraan merimailia kohti. Pitkän toimintamatkan takaavat kaksi 400 litran polttoainetankkia. 

Lisävarusteena saatava kaksoismoottoriasennusta hyödyntävä Yamaha Helm Master -järjestelmä. Se tuo veneeseen joystick-ohjauksen, jonka avulla satamaan ajo onnistuu helposti elektroniikan ohjatessa moottoreiden suuntaa, tehoa ja vaihteistoa. Matka-ajossa on käytössä moottoreiden automaattinen synkronointi, vakionopeussäädin ja automaattinen moottoritrimmi.

Rinnakkaismallina on saatavana esimerkiksi henkilökuljetuksiin vaativissa olosuhteissa sekä seikkailumatkailuyrityksille käyttöön suunniteltu Phantom Cabin Adventure. Sen  suojaisaan ja lämpimään hyttiin mahtuu kuljettajan lisäksi istumaan 11 henkeä. 

Suurten avoveneiden klassikko Buster Magnum

Buster Magnum

Viime vuonna 30 vuotta täyttänyt Buster Magnum on Pohjoismaiden kautta aikojen menestyksekkäin ja suosituin suuren luokan avovene. Merikelpoinen ja suorituskykyinen malli on erityisen suosittu Norjan ja Ruotsin avoimilla Atlantin puoleisilla rannikoilla, joilla veneille asetetaan erityisen kovia vaatimuksia.

Neljännen sukupolven Buster Magnum on 7,2 metriä pitkä kahdeksan hengen avovene. Magnumin suurin moottorivaihtoehto on 225-hevosvoimainen V6-Yamaha, jolla saavutetaan 47 solmun huippunopeus. Tankin kokoa on kasvatettu lähes kaksinkertaiseksi 300 litraan, jolloin toimintamatka on kasvanut selvästi.

Buster Magnum on edeltäjiään selvästi suurempi ja myös suorituskykyisempi. Nykyinen Magnum on ensimmäistä malliversiota metrin pidempi, 30 senttiä leveämpi ja suurin koneteho on kasvanut peräti 75 hevosvoimalla. Nykyisessä mallistossa uusi Buster XXL vastaa kooltaan varsin tarkasti ensimmäistä Magnumia! 

Jaa