Ajankohtaista: Kaksi suurta tarinaa - Buster & Myrskyluodon Maija

14.2.2024

Kaksi suurta tarinaa - Buster & Myrskyluodon Maija

Amanda Jansson - Myrskyluodon Maija ja Buster

Historiallista draamaelokuvaa ei voi tehdä saaristossa käyttämättä apuna turvallisia, nykyaikaisia veneitä. Buster oli yksi yhteistyökumppaneista, jotka mahdollistivat Myrskyluodon Maija -elokuvan tuottamisen Ahvenanmaalla. 

Myrskyluodon Maija – ruotsiksi Stormskärs Maja - on koskettava tarina vahvasta naisesta ja hänen kohtaamistaan haasteista myrskyisällä saarella. Suomalaiset muistavat Maijan Åke Lindmanin ohjaamasta kuusiosaisesta televisiosarjasta vuodelta 1976, joka nousi katsojatilastojen kärkeen. Erityisen vahvasti mieliin on painunut Lasse Mårtensonin säveltämä tunnussävelmä. 

Tiina Lymin ohjaama uusi elokuva perustuu Anni Blomqvistin samannimiseen romaaniin ja sijoittuu 1800-luvun Suomen rannikkoseudulle. Elokuvan päärooleissa esiintyvät ruotsalaiset näyttelijät Amanda Jansson ja Linus Troedsson. Elokuva kuvattiin 2022–2023 kolmena vuodenaikana pääosin Ahvenanmaalla.

Nuori 17-vuotias Maija avioituu vasten tahtoaan kalastajamies Jannen kanssa. Hänen elämänsä Myrskyluodolla on täynnä haasteita ja vastoinkäymisiä: kalastajan vaimona hän joutuu selviytymään miehensä pitkistä poissaoloista merellä ja huolehtimaan perheestään yksin. Maijasta on kuitenkin kasvanut lujatahtoinen ja itsenäinen nainen, joka ei pelkää tarttua toimeen karussa saaristossa. Maijalla ja Jannella on vahva yhteys, sekä ajan myötä syventynyt rakkaus. Janne tukee vaimonsa pyrkimyksiä ja ymmärtää, että perheen vahvuus syntyy yhteisistä ponnisteluista.

”Kaikelle on aikansa. On paljon asioita, joista aika on ajanut ohi. Mutta on sellaistakin, joka säilyy läpi vuosien ja kantaa vaikeissa paikoissa. Ihmisten sisukkuus ja rohkeus, kuten Maijan, sen avulla selviämme vastoinkäymisistä ja haasteista. Osaamme iloita onnistumisista ja nauttia tyynistä hetkistä. Sellainen luonne kannustaa aina eteenpäin.”

 

 

Myrskyluodon Maija, 2024

Ohjaus ja käsikirjoitus: Tiina Lymi Näyttelijät: Amanda Jansson, Linus Troedsson, Jonna Järnefel, Tobias Zilliacus, Amanda Kilpeläinen Arvidsson, Desmond Eastwood, Tony Doyle. Solar Films Inc. Nordisk Film elokuvat
 

Jaa