Ajankohtaista: Buster tuo älynäytön vakiovarusteeksi veneisiin

13.6.2016

Buster tuo älynäytön vakiovarusteeksi veneisiin

Suuri kosketusnäyttö yhdistää elektroniset kartat, ajotietokoneen ja viihdejärjestelmän osaksi moottoriveneen perusvarustusta

Buster tuo lähes koko venemallistoonsa vakiovarusteeksi merikartat sisältävän ohjauspulpettiin integroidun älynäytön. Buster Q -nimen saanut infotainment-järjestelmä näkyy käyttäjälle suurena kosketusnäyttönä, joka yhdistää karttojen lisäksi mm. veneen koko mittariston, käyttöohjeet ja opastusvideot, sääennusteet, radion ja verkkoyhteyden.

”Tavoitteenamme on tehdä veneilystä helpompaa ja turvallisempaa kaikille ”, Buster Boatsin toimitusjohtaja Juha Lehtola sanoo.

Lehtolan mukaan tavoitteena on ollut luoda helppokäyttöinen laite, joka poistaa esimerkiksi tarpeen erillisen karttaplotterin tai kaikulaitteen hankkimisesta. Koska käyttöliittymä on suunniteltu vain moottoriveneitä varten, on kaikki turhat ominaisuudet ja valikot voitu jättää pois.

”Olemme ottaneet oppia autoteollisuudesta ja tablettivalmistajista: yhdistimme kaikki veneen tärkeät toiminnot yhteen suureen, helppokäyttöiseen kosketusnäyttöön”, Buster Q:n kehityksestä vastaava Busterin tuotekehitysjohtaja Anders Kurtén sanoo.

Buster Q on vakiovaruste viisimetrisestä Buster M -veneestä alkaen. Kosketusnäyttö on 10-tuumainen, suuremmissa veneistä Buster Magnumista ylöspäin peräti 16-tuumainen. Veneilijöille tämä merkitsee mm. tavanomaista selvästi suurempia karttoja.

Buster Q sisältää vakiovarusteena internet-yhteyden, C-Mapin merikartat, Yamaha-perämoottoreiden hallinta- ja mittarijärjestelmän, oman alueen säätiedot ja wifi-hotspotin, jonka kautta Buster Q:n verkkoyhteyden voi jakaa myös muille laitteille.

Buster Q -näyttöä voi täydentää lisävarusteena saatavana kaikuanturilla, AIS:lla, laadukkaalla äänentoistojärjestelmällä sekä jatkossa myös tutkalla. Q on veneilystandardi NMEA 2000 -yhteensopiva, joten muidenkin valmistajien veneilyelektroniikka keskustelee laitteen kanssa ongelmitta.

”Buster Q merkitsee esineiden internetin tuloa veneisiin. Laite esimerkiksi päivittää itse itsensä aina, kun verkkoyhteys on saatavilla ja kehitämme Buster Q:n uusia ominaisuuksia”, Kurtén kertoo. 

Lue lisää: Buster Q

Jaa