Ajankohtaista: Buster Phantom Cabin European Powerboat of the Year -finaaliin

24.10.2018

Buster Phantom Cabin European Powerboat of the Year -finaaliin

Alumiini hyttivene Buster Phantom Cabin

Buster Phantom Cabin on valittu European Powerboat of the Year 2019 -finalistien joukkoon. Luksusluokan  yhteysvene on viiden parhaan joukossa alle 35 jalan veneiden kategoriassa.

Kilpailun tuomaristo koostuu Keski- ja Etelä-Euroopan sekä Norjan johtavien moottorivenelehtien päätoimittajista ja koeajajista. Mukana ovat saksalainen Boote Magazin, Boatmag Italiasta, Båtliv Norjasta, Marina.ch Sveitsistä, Motorboot Alankomaista, Náutica y Yates Magazine Espanjasta, Neptune Yachting Moteur Ranskasta sekä Yachtrevue Itävallasta.

Powerboat of the Year -kilpailun voittajat julkistetaan venealan suurtapahtumassa Düsseldorfin venemessuilla tammikuussa 2019. 

Luksustason rouheaa käytännöllisyyttä

Busterin kautta aikojen suurin hyttivene on lähes 10 metriä pitkä ja takaa turvallisen ja pehmeän merimatkan jopa 12 hengelle.

”Phantom Cabin tuo rouheaa käytännöllisyyttä luksustason matkantekoon merellä. Silkinpehmeän käytöksen ja hiljaisen rungon ansiosta Cabin on uuden sukupolven yhteysvene”, sanoo Busterin tuotekehitysjohtaja Anders Kurtén.

Alumiinirakenteinen Phantom Cabin perustuu merikelpoiseksi ja käsiteltävyydeltään erinomaiseksi osoittautuneeseen Buster Phantom -avoveneen runkoon. Suunnittelussa on painotettu matkustusmukavuutta, väljiä tiloja ja merikelpoisuutta.

”Ylösnostettava luotettava Yamaha-perämoottori ja alumiinirunko mahdollistavat liikkumisen ja rantautumisen vaikeissakin olosuhteissa. Tämä laajentaa Phantom Cabinin käyttöä ja on tärkeä valintakriteeri monille aktiiviveneillijöille”, Kurtén sanoo.

Aluminium cabin boat passenger area

Sisällä kahdeksan hengen seurusteluryhmä

Veneen etupenkeillä on tilaa kolmelle hengelle, takaosan U-sohvalle mahtuu mukavasti viisi matkustajaa. Kartturin penkin selkänoja kääntyy tarvittaessa eteenpäin, jolloin syntyy mukava kahdeksan hengen seurusteluryhmä.

Cabinin pituus on 9,47 metriä, leveys 2,84 metriä ja paino ilman moottoria 2700 kg.

Suositeltu konetehoalue on laaja yltäen 300:sta 600 hevosvoimaan. Kahdella 4,2-litraisella 300 hevosvoiman V6-Yamahalla saavutetaan yli 53 solmun huippunopeus ja miellyttävän matkanopeuden voi valita olosuhteista riippuen 25 ja reilun 40 solmun väliltä. Kun matkanopeus on 25–27 solmua polttoaineenkulutus jää moottorivalinnasta riippumatta jopa alle kahteen litraan merimailia kohti.

Aluminium cabin boat double engine setup

 

Jaa