Ajankohtaista: Legendaariset Buster-mallit saivat omat nimikkovieheet 

24.5.2023

Legendaariset Buster-mallit saivat omat nimikkovieheet 

Buster Jerk -haukivieheet erikoismallit Magnum ja RS

Legendaarisesta Buster Jerk -haukivieheestä on nyt saatavana kaksi uutta versiota: suomalaisten alumiiniveneklassikoiden mukaan nimensä ja värinsä saaneet Buster RS ja Buster Magnum -jerkit.

Buster Jerk -vieheiden taustalta löytyy Busterin Ruotsin-myyntipäällikkö Torbjörn ”Buster” Oden, joka puolestaan sai lempinimensä jo nuorena kalamiehenä suosimansa venemallin mukaan. Viehe tuli tunnetuksi vuonna 2004 tehdystä Gäddfeber-elokuvasta (Haukikuume), jossa Buster Oden ja Stefan ”Trumman” Trumstedt saivat Buster Jerkillä kahdessa päivässä 22 yli kymmenkiloista haukea ja kaikkiaan yli 150 kalaa.  

”Jerkit ovat niin sanottuja käsialavieheitä, eli uintiliike saadaan aikaiseksi uittonopeutta muuttamalla ja vavan kärjellä alaspäin nykien. Buster Jerkissä on myös oma uintiliike, joten viehe houkuttelee haukia myös tasaisesti kelaten. Se on varmasti maailman eniten suurhaukia antanut viehe”, kalastusopas Jani Ollikainen kertoo. 

Ollikainen suosittelee kokeilemaan oranssia RS:ää ärsytysvärinä tummemmissa vesissä, tummanharmaa silakkaa tai särkeä matkiva Magnum taas sopii kirkkaampiin vesiin. 

Buster Jerk -erikoismalleja on saatavana kaikilta Buster-jälleenmyyjiltä.

Jaa