Ajankohtaista: Alumiiniveneiden kuningas Buster Magnum M5 esillä Uivassa venenäyttelyssä

21.8.2014

Alumiiniveneiden kuningas Buster Magnum M5 esillä Uivassa venenäyttelyssä

Tämän vuoden Uivan venenäyttelyn uutuudet ovat viiden hengen Buster M, vauhtivene Buster XXL ja uusi huippumalli Magnum M5. Veneisiin voi tutusta Uiva 2014 -näyttelyssä Lauttasaaressa 21.–24.8. 

Buster M: Entistä monipuolisempi mökkivene

Kautta aikojen suosituimpiin Buster-malleihin kuuluva viiden hengen Buster M on uudistettu perusteellisesti. Veneen ajettavuutta ja merikelpoisuutta on parannettu ja saatavilla on nyt myös keskipulpettiversio Buster M cc.

Erityistä huomiota on kiinnitetty aallokko-ominaisuuksiin. Parantunut merikelpoisuus ja entistä suojaavammat tuulilasit lisäävät myös matkustajien mukavuutta.

Neljännen sukupolven Buster M:n voi varustaa enintään 40 hv koneella. Vene painaa kahden pulpetin versionakin vain 355 kiloa, joten se on kevyt käsitellä rannassa ja helppo kuljettaa tavallisen henkilöauton perässä jarruttomalla trailerilla. 

Tutustu tarkemmin Buster M -malleihin 

Buster XXL: Häpeilemätön vauhtivene

Buster XXL -mallista on kehitetty entistä selkeämmin vauhtivene, jonka runko sopiii hyvin myös vaativaan keliin. Edeltäjäänsä verrattuna uusi XXL on keventynyt peräti 140 kiloa, mutta suurin koneteho on on entisellään 150 hevosvoimassa. Veneessä on tilaa seitsemälle hengelle.  

Vene perustuu testeissä hyvin menestyneen ja suosituksi osoittautuneen Buster XL:n runkoon. XXL sopii vauhdikkaan ajelun lisäksi hyvin myös retkeilyyn ja kalastukseen.

Tutustu tarkemmin uudistuneeseen Buster XXL -veneeseen

Buster Magnum M5: Alumiiniveneiden uusi kuningas

Buster Magnum M5 on pitkien matkojen ja kovien kelien yhteysveneeksi suunniteltu uusi huippumalli. Viidettä Magnum-sukupolvea edustavan Magnum M5:n voi varustaa jopa 350 hevosvoiman perämoottorilla, jolla huippunopeus nousee yli 55 solmuun.

Vuonna 1990 alkunsa saanut Buster Magnum -mallisto on osoittautunut kestomenestyjäksi. Ison luokan alumiinirakenteisia avoveneitä on valmistettu yli 4000 kappaletta.

Lue lisää uudesta Buster Magnum M5 -alumiiniveneestä

Buster Le: lasikuitukantinen hybridimallisto laajenee

Buster Le on kautta aikojen myydyimmän Buster-mallin tuorein versio. Kuuden hengen avovene Buster Le yhdistää muotoiluun vapauksia antavan lasikuitukannen ja huolettoman alumiinirungon. Viisimetrisen Buster Le:n voi varustaa 50–70 hv moottorilla. Busterin uuteen, hybridirakenteiseen E-sarjaan kuuluu tällä hetkellä Le:n lisäksi 5,6 metriä pitkä seitsemän hengen avovene Buster XLe. XLe on nähtävänä Busterin osastolla moottorivenelaiturilla ja Le myös Walticin maaosastolla moottorivenelaiturin edessä.

Uuteen Buster Le -veneeseen pääsee tutustumaan Helsingin Uivassa venenäyttelyssä myös vesillä. Kyytiin ilmoittaudutaan koeajolaiturin vieressä sijaitsevassa Kipparin teltassa, josta saa lainaksi myös pelastusliivit koeajon ajaksi. 

Jaa