Omistajuus: Buster Q ja merikartat

Buster Q ja merikartat

Buster Q -karttaplottereissa voi käyttää Navionics+- ja Platinum+ -merikarttoja. Vanhemmat Buster Q -laitteet ovat yhteensopivia myös C-MAP-karttojen kanssa.

Karttaplotterisynkronointi (Plotter Sync) – aktivoi jo laitteessa oleva Navionics-karttakortti

Kun veneesi Q-älynäytössä on jo elektroniset kartat sisältävä Navionics-muistikortti voit aktivoida tai päivittää kortin Navionics Boating -mobiilisovelluksen karttaplotterisynkronointi- eli Plotter Sync -toiminnolla. Muistikorttia ei tarvitse tätä varten ottaa pois laitteesta. Uusissa veneissä kortti on aina valmiiksi asennettuna. 

Kartan synkronointia ja aktivointia varten tarvitset mobiililaitteeseen asennettavan Navionics-sovelluksen. 

1. Lataa puhelimeesi Navionics Boating -mobiilisovellus:

 • Lataa sovelluksen Android-versio.
 • Lataa sovelluksen iOs-versio Applen mobiililaitteisiin. 

2. Ota käytöön Buster Q -älynäytön verkon jako (WLAN-hotspot)

Navionics-mobiilisovelluksen ja Buster Q:n yhdistämiseksi on Buster Q:n verkko jaettava oman mobiililaitteesi käyttöön.  

 1. Siirry Buster Q:n asetuksiin 
 2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta WLAN 
 3. Jaetun verkon käyttöönottamiseksi on asetettava Buster Q:n hotspot-salasana. Klikkaa Hotspot-salasana ja anna vähintään 8 merkki pitkä salasana.  
 4. Ota jaettu verkko käyttöön valikon kolmannesta painikkeesta. Vetämällä valintapalkki muuttuu vihreäksi ja Navionics-sovellus voidaan yhdistää näyttöön.  

3. Seuraa Navionics Plotter Sync -ohjeita

Lataa karttavalmistaja Navionicsin ohjeet Buster Q:n ja Navionicsin synkronoimiseksi:  

Aktivoi karttakortti:

Jos haluat vain aktivoida Navionics-korttisi käyttääksesi karttojen kaikkia ominaisuuksia, sinun ei tarvitse tehdä sovelluksesta maksullista tilausta. Voit silti ladata ja käyttää Plotter Sync -sovellusta ilmaiseksi. Jos kortin aktivointi on vaikeaa, voit pyytää apua veneen jälleenmyyjältä.

Päivitä karttakortti:

Jos haluat myös päivittää karttakortilla olevia karttoja, on sinun tehtävä tilaus Navionics Boating -sovelluksella.  

4. Karttaplotterisynkronointi on valmis

Karttaplotterisynkronointi on käytössä, kun Buster Q näkyy liitettyjen laitteiden luettelossa ja WLAN hotspot -yhteys on käytössä.  

Jos karttaplotterisynkronoinnissa on ongelmia voit ottaa yhteyttä Navionicsin tukeen tai Q-laitteiden tukeen: sähköposti q-support@nextfour.com tai puh. +358 50 516 8392.

Navionics-karttakortin aktivointi tietokoneella 

Veneliikkeestä tai Navionics-verkkokaupasta hankitun karttakortin voi aktivoida tietokoneella ennen kuin kartat otetaan käyttöön Buster Q:ssa. Jos ostat plotterikorttisi suoraan Navionics-verkkokaupasta, kortti on jo aktivoitu. Jos kuitenkin haluat olla varma, että sinulla on viimeisimmät päivitykset, voit aktivoida kortinvarmuuden vuoksi  tietokoneellasi.

Sen jälkeen kun kortti on asetettu Buster Q -näyttöön sen voi päivittää myöhemmin Navionics Boating -mobiilisovelluksella. 

Navionics-tilaus

Jos ostat Navionicsilta uuden karttakortin, saat kortin mukana karttapäivitykset ja lisäominaisuudet sisältävän yhden vuoden tilauksen. Voit siis ladata päivityksiä karttoihisi yhden vuoden ajan.  

Jos haluat sen jälkeen päivittää Navionics-tilauksesi sovelluksella poistamatta karttakorttia Buster Q:sta sinun on tehtävä Navionics-tilaus mobiilisovelluksen kautta. Navionics Boating -tilaus tuo mobiilisovellukseen myös muita lisäominaisuuksia: 

 • Lataa käyttöön karttatasoja, jotka jäävät laitteellesi myös tilauksen päätyttyä
 • Lataa karttapäivityksiä ja lisäominaisuuksia
 • Automaattireititys
 • Yhteysprofiili ja sijainnin jako
 • Kartan lisäasetukset
 • Sää- ja vuorovesitiedot
 • Reaaliaikainen AIS-kohteiden näyttö
 • GPX-tiedostojen tuonti ja vienti
 • Reittien siirto Buster Q:n ja mobiilisovelluksen välillä 
Jaa