Ajankohtaista: Veneilykoulu tuo varmuutta veneilyyn

14.4.2021

Veneilykoulu tuo varmuutta veneilyyn

Veneilykoulu Helsinki ja Turku keväällä 2021

Kiinnostaako veneily, mutta taidot puuttuvat? Haluatko varmuutta veneilyn perusteisiin? Kaipaatko käytännön harjoittelua? Buster-veneilykoulun seuraavat peruskurssit järjestetään Espoossa 8. toukokuuta ja Turun lähellä Raisiossa 22. toukokuuta.

Buster-veneilykoulussa harjoittelet veneilyn perusasioita pienryhmässä, ammattilaisten ohjauksessa. Kurssin kesto on kuusi tuntia, josta suuri osa ajasta käytännön harjoituksia vesillä. Käytännönläheiset koulutukset sopivat jokaiselle ikään ja sukupuoleen katsomatta.

Kaikkiaan kursseja järjesteään tänä keväänä seitsemän, viimeinen 19.6. ennen juhannusta Espoossa. 

Käytännön veneilyopetusta pienryhmille

Veneilykoulu järjestetään aina pienryhmille ja opetusveneet ovat tietysti jykeviä Buster-alumiiniveneitä. Kurssin aluksi osallistujilta kysytään, mihin taitoihin haluttaisiin erityisesti kiinnittää huomiota.  

”Veneen käsittely rantautumistilanteissa on ehdottomasti eniten kysymysmerkkjä aiheuttava juttu”, koulutuksesta vastaava Matti Pouhakka kertoo. 

”Kun päästään varsinaisesti liikkeelle, seuraava steppi ovat navigointitaidot ja kaikki vesillä kulkemiseen liittyvät asiat.”

Buster-kurssilaisista osa on aloittelijoita täysin ilman veneilykokemusta, osa on veneillyt vuosia sitten tai kokonaan erityyppisellä veneellä. Palaute aiemmista kursseista ja ammattiopettajista on ollut erittäin myönteistä. 

Kuudessa tunnissa oikea suunta

Pouhakalla itsellään on vahva veneily-, meripelastus- ja kouluttajatausta. Hän on suorittanut Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n veneilykouluttajan tutkinnon, hänellä on kotimaan laivurinpaperit sekä kokemusta Meripelastusseurasta yli kymmenen vuoden ajalta. 

”Kuudessa tunnissa ehtii oppimaan veneilyn opettelemista. Kenestäkään ei tehdä mestaria päivässä, mutta saadaan oikea suunta ja tapa harjoitella asioita”, Pouhakka sanoo.

Osa kurssilaisista on hankkinut myös lisätunteja omalle venekunnalle hankittuaan veneilykoulun jälkeen oman veneen.

Veneilykurssin hinta ja ilmoittautuminen

Veneilykoulun peruskurssin hinta on 199 € / osallistuja ja myöhemmin järjestettävien jatkokurssien eli ”kakkosluokan” hinta 249 € / osallistuja. Hinnat sisältävät arvonlisäveron. 

Tarkista seuraavien kurssien ajankohdat ja ilmoittaudu mukaan: https://veneilykoulu.buster.fi

Jaa