Ajankohtaista: Uusia ominaisuuksia Buster Q -älynäyttöön

7.2.2019

Uusia ominaisuuksia Buster Q -älynäyttöön

Buster Q karttaplotteri ja ajotietokone

Buster -veneiden vakiovarusteisiin kuuluva Q-älynäyttö laajenee jälleen uusilla ominaisuuksilla. Veneilykauden 2019 uutuuksiin kuuluvat automaattisen lokikirjan laajennusten lisäksi mm. nimistöhaku, törmäysvaroitin sekä tuulimittari-integraatio.  

Buster Q:n automaattinen lokikirja voi tallentaa nyt automaattisesti ajoreitin ja matkan pituuden lisäksi uusina tietoina myös polttoaineen kulutuksen ja säätiedot. Q:n karttasovellukseen on lisätty tuki paikkojen etsimiseen. Nimistöhaku perustuu älynäyttöön integroituun Geonames-nimistötietokantaan, joka sisältää yli 11 miljoonaa paikannimeä. 

Mikäli veneessä on alusten tunnistamis- ja sijaintiedot välittävä AIS-järjestelmä, tuo uusin päivitys älynäyttöön myös törmäysvaroittimen (AIS Collision Detection), joka varoittaa ponnahdusikkunassa törmäyskurssilla olevista aluksista, joissa on AIS-lähetin. 

Älynäyttöön voi nyt yhdistää ultraäänitekniikkaan perustuvan Calypso-tuulimittarin. Tuulimittari siirtää tuulen nopeus- ja suuntatiedot Bluetooth-yhteydellä suoraan älynäytölle.

Aiemmissa päivityksissä Buster Q -älynäyttöön on jo lisätty tuki Raymarine Quantum -tutkalle, Wallas-lämmittimille ja kalastajien suosimalle Raymarine CP100 -kaikuluotaimelle. Uudet ominaisuudet ladataan laitteelle automaattisina ohjelmistopäivityksinä. Turvallista navigointia päivitykset eivät häiritse, vaan päivittyminen edellyttää aina hyväksyntää käyttäjältä.   

Linux-pohjainen Buster Q on Suomessa kehitetty yhdistetty ajotietokone ja infotainment-järjestelmä. Veneen käyttäjälle se näyttäytyy suurena kosketusnäyttönä. Buster Q yhdistää merikarttojen ja elektronisen navigoinnin lisäksi mm. veneen koko mittariston, käyttöohjeet ja opastusvideot, sääennusteet, radion ja verkkoyhteyden. Buster Q muistuttaa myös Yamaha-perämoottoreiden huoltotarpeesta etukäteen. 

Buster Q näytöt Phantom-hyttiveneessä

Buster Q kuuluu vakiovarusteena kaikissa suuremmissa Buster-malleista kaksipulpettisista Buster M2 ja Buster L2 -veneistä alkaen. Suurimpiin Buster-malleihin näyttöjä voi asentaa useamman, jolloin kuljettaja voi esimerkiksi tarkastella toiselta näytöltä karttaa ja toiselta moottorin tietoja, jonka lisäksi kartturin käyttöön voidaan asentaa oma näyttö. 

Buster Q -näyttöä voi täydentää lukuisilla lisävarusteena saatavilla varusteilla. Valikoimaan kuuluvat mm. kaikuluotain, huipputarkka kalakaiku, AIS, laadukas äänentoistojärjestelmä ja pulssikompressiotutka sekä rattiin tai tasopintaan kiinnitettävä kaukosäädin.

Uistelun harrastajia kiinnostava ominaisuus on Buster Q:n integroitu uistelunopeuden säädin. Se on yhteensopiva Yamaha F25–F115 -perämoottoreiden kanssa. 

Navigointitila, uistelutila ja mediatila valinnat älynäytössä

 

Jaa