Ajankohtaista: Uusi Buster S muuntuu modulaarisella varustepaketilla heittokalastajan veneeksi

8.2.2017

Uusi Buster S muuntuu modulaarisella varustepaketilla heittokalastajan veneeksi

Uusi Buster S

Kesämökkiläisten suosikkivene, Buster S, uusittiin täysin kaudelle 2017. Nyt uutuusmalliin on suunniteltu kalastusvarustuspaketti, jolla Buster S muuntautuu näppäräksi, erityisesti heittokalastukseen ja vertikaalijigaukseen, soveltuvaksi kalastusveneeksi.

Kalastuksen monitoimimies, kalastusopas Jani Ollikainen on ollut mukana kehittelemässä uutta kalastusvarustuspakettia. Uuteen kalastusvarusteltuun Buster S -veneeseen voi tutustua tarkemmin Vene 17 Båt -näyttelyssä Helsingissä osastolla 2e48, jossa Ollikainen on esittelemässä venettä päivittäin. Messut ovat avoinna yleisölle 10.–19.2.2017.

”Tästä tuli kyllä loistava, kohtuuhintainen paketti erityisesti heittokalastukseen ja vertikaalijigaukseen suojaisilla sisävesillä. Noin 1500 eurolla saa Buster S -veneestä varusteltua mainion kalastusveneen”, kehuu Ollikainen.

Kaikkiin S-malleihin sopivat moduulit valittavissa ja irrotettavissa

MittariBuster S -kalastusvarustepakettiin kuuluvat vapalaatikko, kalastusistuimella varustettu heittotaso sekä keulamoottoriteline. Kahvaohjattavaan Buster S -malliin on saatavilla lisäksi vapalaatikon kylkeen asennettava mittaripaneeli.

Esimerkiksi vapalaatikon voi hankkia myös erikseen. Samat varusteet sopivat kahvaohjattavan veneen lisäksi myös Buster S:n sivu- ja keskipulpettiversioihin. Varusteet voidaan myös irrottaa veneen käyttötarkoituksen muuttuessa.

S Fish-mallista saatuja kokemuksia hyödynnettiin tuotekehityksessä

Edellisestä S Fish mallista saatiin paljon hyvää palautetta messuilla sekä koeajotapahtumissa, jota on huomioitu uuden mallin kehityksessä. Lisäksi suurena apuna oli Janilla kahden vuoden ajan aktiivikäytössä olleen S Fish – mallin käyttökokemus. Uuden varustepaketin osissa on parannettu edelliseen malliin nähden tilojen toiminnallisuutta sekä yksityiskohtien toimintaa vaativissa kalastustilanteissa.

Tilavampi ja kätevämpi vapalaatikko

Edelliseen S Fish – malliin verrattuna vapalaatikkoa on parannettu niin, että sinne mahtuu aiempaa pidempiä vapoja ja suuremman suuaukon ansiosta vavat on helpompi sijoittaa laatikkoon. Laatikossa on sisäpuolella pehmusteet, jotka suojaavat vapoja ja keloja. Vapalaatikkoon mahtuu helposti 5–6 vapaa keloineen. Laatikko toimii lisäksi tilavana lisäsäilytystilana muullekin tavaralle, esimerkiksi retkikäytössä tai mökkimatkan aikana.

”Säilytystilaa on vapalaatikon ja heittotason säilytyslaatikoiden kautta tosi runsaasti. Itse miettisin niiden hankintaa, vaikkei kalastus olisikaan veneen pääkäyttönä. Etenkin, jos veneellä on tapana kuljettaa paljon tavaraa. Laatikoissa säilyvät näppärästi pelastusliivit ja muut venevarusteet. Laatikot ovat myös helppokäyttöisiä: luukut aukeavat ylhäältä helposti, eikä tarvitse kyyristellä”, Ollikainen kertoo.

Heittotasolla mukavuutta ja lisätilaa

Reilunkokoinen heittotaso tarjoaa kalastajille korotetun turkin, joka parantaa näkyvyyttä ja helpottaa vapakalastusta. Heittotason alla on runsaasti säilytystilaa retkitarvikkeille ja kalastusvarusteille, jolloin tavarat saadaan pois kalastajien tieltä. Säilytystilat avautuvat kahden heittotason takareunaan sijoitetun suuren kannen kautta.

”Tilaa on hyvin useammallekin kalastajalle ja vavat saa kalastushetken aikana kätevästi riviin heittotasolle”, Ollikainen kertoo.

Heittotason etureunassa on Buster S:n perusvarustukseen kuuluvan keulalaatikon lisäksi erillinen säilytystila esimerkiksi ankkurille ja lepuuttajille. Heittotasoon kuuluu irrotettava kalastusistuin. Heittotason lisäksi kalastajille jää väljää liikkumatilaa myös veneen turkille. 

Keskilinjasta hieman sivuun kiinnittyvä keulasähkömoottoriteline jättää keulakannelle reilusti astinpintaa helpottaen veneeseen nousua laiturilta. Teline sisältää lisäksi knaapille uuden asennuspaikan telineen ulkopuolella, joka kiinnityspisteen lisäksi suojaa moottoria.

Kevyt ja kätevä kuljettaa

Buster S painaa vain 260 kg ja kulkee kevyesti henkilöauton perässä jarruttomalla trailerilla. Jos moottoriksi valitsee 20-hevosvoimaisen mallin, ei venettä tarvitse rekisteröidä. Parhaiten vene toimii Yamahan uudella 25 tai 30 hevosvoimaisella moottorilla.

”Buster S on 2–3 hengen kalaporukalle helposti kuljetettava täsmäase. Pienellä koneella on pieni kulutus ja vene on erittäin käytännöllinen liikuttaessa haukikaislikoissa ja karikoilla.” Ollikainen jatkaa.

Buster S:stä on saatavilla kolme eri versiota: peräpenkiltä ajettava moottorin kahvasta ohjattava S, sivupulpetilla varustettu S1 ja keskipulpettiversio Scc.

”Veneen takaosaan on saatu tehtyä riittävästi tilaa heittokalastajalle moottorikaivon sivuilla olevien askelmien avulla. Vaikka uusi S on loistava traileriveneenä, on uuden mallin sadevesityhjenevyys hyvä juttu”, kehuu Ollikainen.

Kalastusvarustuspaketti voidaan jälkiasentaa kaikkiin vuosimallin 2017 Buster S -versioihin.

Suositushinnat (sis. alv):
Vapalaatikko (5–6 kpl 8,5 jalkaista vapaa) 590 euroa + asennuskulut
Heittotaso ja irrotettava kalastusistuin 895 euroa + asennuskulut
Keulamoottoriteline 130 euroa + asennuskulut
Mittariteline moottorin LAN-mittarille 65 euroa + asennuskulut

Jan OllikainenKalastusopas Jani Ollikainen on toiminut kalastusalalla vuodesta 1991 ja viimeiset 10 vuotta yrittäjänä.
Ollikaisen leipätyö on kalastusmatkailu. Hän on järjestänyt niin lohenkalastureissuja Tenolle kuin mato-ongintaa kiinalaisvieraille. Ollikaisella on kokemusta myös kalastusvarusteiden myynnistä, vapojen, kelojen ja uistinten suunnittelusta sekä kalastusaiheisten juttujen kirjoittamisesta ja valokuvauksesta.
Nykyisin Ollikaisen tapaa usein messuilta ja eri veneily- sekä kalastusalan tapahtumista, joissa hän esittelee Buster-veneitä.
Ollikaisen kalastaa pääasiassa haukea ja ahventa merialueilla Naantalin ja Merimaskun vesillä. 

Jaa