Ajankohtaista: Busterin suuret suosikkimallit Uivassa venenäyttelyssä

10.8.2023

Busterin suuret suosikkimallit Uivassa venenäyttelyssä

Uiva venenäyttely Buster Magnum Cabin

Helsingin Uivassa venenäyttelyssä on tänä vuonna esillä täysi sarja suurempia Buster-malleja Yamahan V MAX SHO -moottorilla terästetystä suosikkimalli Buster XL:stä yli seitsenmetriseen Buster Magnum Cabiniin. Uiva Flytande -näyttely järjestetään Lauttasaaressa HSK:n satamassa 17.–20. elokuuta 2023. 

Buster XL VMAX on saanut piristysruiskeen suorituskykyisestä Yamaha V MAX SHO -moottorista, jonka lisäksi varustusta on laajennettu mahtavan kokoisella 16 tuuman Buster Q -älynäytöllä, jota ei ole aiemmin ollut tarjolla Buster Magnumia pienempiin veneisiin. Taloudellisen runkomuodon ansiosta suurimmallakin koneteholla jäädään 0,7 litran kulutukseen merimailille mukavalla 19–23 solmun matkanopeudella.

Buster XXL on edustanut mallistossa aina urheilullisia vauhtiveneitä. Hyvin varustettu Buster XXL on kahdeksan hengen avovene, jonka huippunopeus nousee suurimmalla, 150 hevosvoiman moottoriteholla 43 solmuun. Uusi XXL on ajettavuudeltaan erinomainen, vakaa ja tarkka ajotuntuma antaa vaikutelman selvästi isommasta veneestä. Urheilullisesta olemuksesta huolimatta uusi XXL on taloudellinen matkavene. Sopiva matkavauhti on 19–29 solmua, jolloin kulutus jää Yamaha F150DETX -moottorilla 0,8 litraan meripeninkulmalla. 

Buster Magnum Cabin on malliston tuorein hyttivene: kahdeksalle hengelle suunniteltu tyylikäs, mukava ja helposti hallittava joka sään alumiinivene. Buster Magnum Cabin on pitkän veneilykauden käyttövene, joka soveltuu käytettäväksi jäiden lähdöstä aina seuraavaan talveen saakka.

Buster Magnum Cabin hyttivene

Reilun seitsemän ja puolen metrin pituinen runko on alumiinia ja kansi ja hytti lujitemuovia. Valtavien panoraamaikkunoiden ja esteettömän 360 asteen näkymän ansiosta sisätilojen tuntuma on kuin avoveneestä, mutta sisätilojen tarjoamin mukavuuksin.

Magnum-perheen avoveneiden tapaan myös Cabinin ajo-ominaisuudet ovat luottamusta herättävät ja urheilulliset. Suurimmalla moottorivaihtoehdolla huippunopeus nousee noin 45 solmuun. Mukava matkanopeus on 25–30 solmua, jolloin kulutus on Yamaha F300-moottorilla noin 1,3 l merimaililla lastista riippuen. Moottorivaihtoehdot ovat Yamaha F225 ja Yamaha F300.

Magnum Cabin edustaa Busterin hyttiveneiden viidettä sukupolvea. Suunnitteluvaiheessa on huomioitu Yamahan uusien sähköisesti ohjattujen moottoreiden ominaisuudet ja vaatimukset.

Buster SuperMagnum

Uusi Buster SuperMagnum edustaa maineikkaan mallisarjan kolmatta sukupolvea; alkuperäinen SuperMagnum esiteltiin vuonna 2013.

Uusi Buster SuperMagnum 2022 uivassa

Yli seitsenmetrisessä veneessä on vakuuttavaa ja turvallista ison veneen tuntua. Huolellisissa testeissä viimeistellyn rungon ansiosta ajo-ominaisuudet ovat hauskat, johdonmukaiset ja turvalliset kovassakin kelissä. SuperMagnum sopiikin erinomaisesti esimerkiksi yhteysveneeksi ulkosaaristoon. 

Buster SuperMagnum on 7,4 metriä pitkä kahdeksan hengen avovene, jonka suurin moottorivaihtoehto on Yamaha F225 V6. 

Kalastusvarusteltu heittokalastusvene Buster XXL Jani Ollikainen

Kalastuslaiturissa on lisäksi koko näyttelyn ajan paikalla kalastusopas Jani Ollikainen, joka jakaa ajankohtaisia vinkkejä syyskalastukseen ja kertoo veneen räätälöinnistä heittokalastukseen.

Kalastusopas Jani Ollikainen Uivan venenäyttelyn ohjelmalavalla: Onnistunut syyskalastus

  • Torstaina 17.8. kello 15.30
  • Perjantaina 18.8. kello 14.30
  • Lauantaina 19.8. kello 15.00
  • Sunnuntaina 20.8. kello 15.00

Tutustuttavana on tehtaan aivan tuore, heittokalastusvarusteltu Buster XXL. Veneessä on keulasähkömoottori, kalakaiku sekä Busterin oma modulaarinen kalastusvarustesarja. Irrotettavaan kalastusvarustesarjaan kuuluvat vapalaatikot, heittotaso ja -istuin sekä keulamoottoriteline.

Lue lisää näyttelyveneistä: 

Uiva venenäyttely Helsingissä elokuussa

Perinteikäs Helsingin Uiva venenäyttely avoinna torstaista 17. elokuuta aina sunnuntaihin 20. elokuuta saakka. Arkisin näyttely on auki kello 12–20 ja viikonloppuna kello 10–18. 

Buster alumiiniveneet Uivan venenäyttelyn laiturissa Lauttasaaressa

Pääsyliput alueelle maksavat 16 €, ennakkolipun saa verkosta 14 eurolla. Alle 15-vuotiaat lapset pääsevät messuille 6 eurolla (ennakkoon 5 €) ja alle seitsenvuotiaat lapset vanhempien seurassa ilmaiseksi. Portilla käy maksuvälineenä vain kortti.

Näyttelyalue löytyy osoitteesta Vattuniemen Puistotie 1, Helsinki. Uivaan pääsee helposti myös julkisilla liikennevälineillä. Lauttasaaren metroasemalta on aiempien vuosien tapaan järjestetty messualueelle maksuton non-stop-bussi. 

Kalastuslaiturilla puolestaan kuullaan koko messujen ajan puolen tunnin välein tietoiskuja kalastusveneen varustelusta ja ammattilaisten parhaita kalastusvinkkejä. 

Kartta: Buster-alumiiniveneet Helsingin Uivassa venenäyttelyssä 2023

Tutustu tapahtumaan tarkemmin ja osta liput ennakkoon:

Busterit koeajettavana Espoossa 26.-27.8.

Uivaa venenäyttelyä seuraava jatkaa veneilykansan hemmottelua: Buster-alumiiniveneitä pääsee koeajamaan Yamaha Center Vantaan Espoon koeajokeskuksessa lauantaina 26. elokuuta ja sunnuntaina 27. elokuuta kello 10–16.

Ajanvarausta ei tarvita, riittää kun saavut paikalle!

Buster-koeajoveneet Keilalahti Marinassa: 
  • Buster XL VMAX + Yamaha VF115XA
  • Buster XXL + uusi Yamaha F150XB
  • Buster Magnum + Yamaha F225XCB
  • Buster Magnum Cabin + Yamaha F300XSB
  • Buster Supermagnum Special + Yamaha F300XS

 

 

Jaa