Ajankohtaista: Buster-veneilykoulu Hissun ja Tommin kanssa

26.4.2024

Buster-veneilykoulu Hissun ja Tommin kanssa

Buster-veneilykoulu Tommi Korpelan ja Kari "Hissu" Hietalahden kanssa

Oletko halukas oppimaan veneilyn salat? Nyt sinulla on täydellinen mahdollisuus päästä kurkistamaan veneilyn perusasioihin Buster-veneilykoulun opettavaisten videoiden välityksellä. Viisiosaisessa sarjassa Kari ”Hissu” Hietalahti ja Tommi Korpela opettelevat turvallista veneilyä ja veneilyyn liittyviä perusasioita alan ammattilaisten avustuksella.  

Tommi Korpela ja Kari ”Hissu” Hietalahti ovat hankkineet Buster XXL -veneen, jota he haluavat oppia ajamaan ja käsittelemään oikein. ”Vesillä liikkuu paljon meidän kaltaisia mestareista, jotka eivät tiedä itse veneestä ja vesillä liikkumisesta riittävästi, jotta veneily olisi järkevää ja turvallista”, arvelee Korpela. Buster-veneilykoulun avulla Tommi ja Hissu opettelevat veneilyyn tarvittavia perustaitoja ja saloja. Viisiosaisessa sarjassa käsitelläänkin monipuolisesti veneilyyn liittyviä tekniikoita aina kalastuksesta huoltoon, jotta veneily olisi aina varmasti turvallista ja mieleistä.

Veneilykoulu aloitetaan käsittelemällä veneen perusominaisuuksia, varusteita ja liikkeellelähtöä Buster-veneilykoulun opettajan, Matti Pouhakan opastamana. ”Ennen liikkeelle lähtöä on hyvä tarkistaa, että vene on siinä kunnossa, että sen pystyy irrottamaan laiturista”, Pouhakka toteaa. Monia ongelma- ja vaaratilanteita pystytään ehkäisemään jo ennen laiturista irtautumista, joten perusasiat ja tarvikkeet on hyvä olla kunnossa jo ennen veneen käynnistämistä. Ensimmäisen jakson kokonaisuudessaan pystyt katsomaan alla olevasta linkistä.

Buster-veneilykoulu

Veneilykoulun toisessa osassa Tommi ja Hissu pääsevät opettelemaan miten rantaudutaan oikeaoppisesti. Useasti rantautuminen voi tuottaa ongelmia ja jopa häpeää monille veneilijöille, mikäli oikea tekniikka on hukassa. ”On tärkeää valmistella vene valmiiksi rantautumista varten sekä valita pysäköintipaikka etukäteen”, toteaa Pouhakka. Buster-veneilykoulun ja Matin helppojen ohjeiden avulla sinäkin voit oppia täydellisen rantautumisen.

Kun perusopit veneestä, matkaan lähtemisestä ja rantaan saapumisesta ovat hallinnassa, siirrytään veneilykoulussa perehtymään miten vesillä liikutaan oikeaoppisesti. Kokonaisuus on tärkeä hallita, jotta vaara- ja ongelmatilanteilta vältyttäisiin. Jaksossa käydään läpi mm. tappokatkaisijan merkitystä, kaasun käyttöä ja moottorin trimmausta sekä ajolinjojen hallintaa. Toisen ja kolmannen jakson voit käydä katsomassa alla olevista linkeistä.

Buster-veneilykoulu

Veneilykoulussa käsitellään myös kalastamista veneestä. Apuna ja asiantuntijana on kalastusopas 2020 Jani Ollikainen. Kuten veneilyssä yleensäkin, myös kalastaessa (ja Hissun sanoin myös elämässä) on erittäin tärkeää minimoida virheet jo ennen kalastamaan lähtemistä. ”Siksi tänään selvitetään mitä ne yleisimmät virheet ovat veneestä kalastaessa ja millainen on paras mahdollinen kalastusvene”, toteaa Korpela neljännen jakson alustuksessa. Hissu ja Tommi hyppäävät Janin kalastusvarustellun Buster XXL:n kyytiin ja viettävät päivän vesillä ahvenjahdissa.

Buster-veneilykoulun viimeinen jakso käsittelee veneen huoltoa, ja apuna toimii Yamaha Center Turun Ville Saarni. Veneen säännöllinen huoltaminen ja ylläpito pidentävät veneen käyttöikää sekä vähentää vaara- ja ongelmatilanteita. Siksi on tärkeää, että muistat viedä veneesi huollettavaksi säännöllisin väliajoin. Voit myös itse huoltaa venettäsi ja ylläpitää sen hyvää kuntoa perehtymällä hyvin ohjekirjan ohjeisiin ja esimerkiksi tarkistamalla öljyn määrän ennen jokaista ajokertaa.

Kaikki jaksot näet kokonaisuudessaan Busterin YouTube -kanavalta.

 

Jaa