Ägarskap: Vinterförvara din Buster Q

Vinterförvara din Buster Q

Användar- och serviceinstruktioner 

När det blir kallare ute och båtsäsongen tar slut, då är det dags att ta hand om din båt och ta upp den för vinterförvaring. Ju bättre du gör i ordning din båt för vintern, desto smidigare blir det till starten av nästa båtsäsong.

Vi har satt ihop en lista med användbara råd för hur du ska vinterförvara din Buster Q. På så sätt skyddar du de viktiga navigationsinstrumenten, så att de fungerar som de ska när det är dags att ge sig ut på sjön igen.

Gör så här för att vinterförvara din Buster Q:

1. Gör rent skärmen och skärmskyddet från saltvatten 

Under sommaren tillbringar du och din båt mycket tid ute på sjön, vilket gör att salt samlas på skärmens yta. Använd en våt mikrofiberduk för att torka rent skärmen. Tvätta också skärmskyddet med varmt vatten och se till att det är helt torrt innan du sätter tillbaka det över skärmen.

2. Koppla bort strömmen

Om du förvarar din båt inomhus och låter Buster Q vara kvar i båten, så kommer GPS-funktionen dra mer ström eftersom den fortsätter att söka för att lokalisera platsen den befinner sig på. Vi rekommenderar att strömförsörjningen helt kopplas ur, antingen genom att plocka bort batteriet eller dra ur säkringen. På det sättet säkerställer du att batteriet inte laddas ur helt och hållet.

3. Användning av Q Guard på vintern

Om du vill kunna hålla koll på din båt och fortsätta att använda Q Guard även på vintern, se då till att batteriet laddas och att abonnemanget för SIM-kortet löper under hela perioden.
 

Buster Q innehåller navigering, underhållning, uppkoppling och säkerhet - allt samlat i en digital skärm som hanteras via ett enkelt och tydligt användargränssnitt. Buster Q är kompatibel med Navionics världsledande digitala sjökort. Buster Q inklusive sjökort är standardutrustning i Buster Lx och i alla större Buster-modeller, och går att få som tillval i de mindre modellerna Buster M2 och Buster L2.
 

Dela