Nyheter: Nya Buster X för säsongen 2021

1.10.2020

Nya Buster X för säsongen 2021

Uusi Buster X alumiinivene vuosimalli 2021

En ny version av den populära Buster X introduceras nu för den kommande båtsäsongen. Bland det som är nytt hittar du en heltäckande durk i aluminium och räcken i rostfritt stål, samma som också återfinns på den större Buster XL.

“När vi designade den senaste Buster X, har vi lyssnat noga på vad våra kunder har önskat och utifrån det har vi försökt att leva upp till de förändrade behov som båtfolket har. Målet var att ytterligare öka komforten och möjliggöra fler användningsområden. Här i de nordiska länderna använder vi ofta samma båt för att åka ut på en skön tur, som till fiske och för att transportera både människor och saker till våra sommarstugor,” säger Marknadschef Johan Finnberg.

Den nya Buster X är en 5,35 meter öppen båt som är gjord för sju personer. Tack vare sin aluminiumkonstruktion är båten lätt, samtidigt som den är hållbar och enkel att underhålla. Båten väger bara 480 kilo och tillsammans med motorn, en Yamaha F70 AETL, väger den 600 kilo, vilket gör den enkel att hantera både vid bryggan och stranden.

Buster introducerade Buster X år 2006 för att fylla platsen mellan den klassiska Buster L och den markant större Buster XL. Buster X uppdaterades senast år 2013, då den förlängdes med 20 centimeter.

Buster Q Smart Display och Navionics sjökort är standard

På den imponerande listan över standardutrustning på nya Buster X står också Buster Q Smart Display och Navionics digitala sjökort. Pekskärmen på 10” visar båtens hastighet och motorns varvtal, samt båtens exakta position. Det finns också möjlighet att planera dina turer och föra över all data till din smartphone med hjälp av den kostnadsfria Buster Q-appen.

Nytt som standardutrustning på Buster X är variabel trollinghastighet, vilket möjliggör en kontrollerad hantering och exakta hastighetsjusteringar vid låga varvtal. Ytterligare enheter och funktionalitet kan enkelt kopplas till Buster Q-skärmen, som en ekolodsmodul, Raymarines Fishfinder, Entertainment-paketet med högtalare och en fjärrkontroll som exempelvis kan monteras på ratten.

Säker och enkel att underhålla

Buster X ja Yamaha F70
Köregenskaperna hos nya Buster X är jämna och lugna, vilket gör den behaglig att hantera i alla väder.

Nya Buster X har samma förar- och passagerarsäten som den större Buster XL. Längst akterut i båten finns en ny, bred aluminiumtoft med gott om stuvutrymme inuti. Den fasta dörren mellan konsolerna ger ett effektivt skydd mot vind och vattenstänk, så att även längre turer i lite tuffare väder blir njutbara. Som standard är förarkonsolen utrustad med eluttag för både USB- och 12-voltsanslutning.

Köregenskaperna hos nya Buster X är jämna och lugna, vilket gör den behaglig att hantera i alla väder. Rejäla bogräcken som är välvda inåt gör det enkelt att stiga ombord på båten från bryggan, medan det i aktern finns halkfria plattformar på båda sidorna av utombordaren och en badstege med flera steg som gör det enkelt att ta sig upp i båten från vattnet.

Den regnvattenlänsande sittbrunnen gör att du tryggt kan lämna båten förankrad vid bryggan. Säkerheten förhöjs ytterligare med den fjärrstyrda startspärren, Yamaha Y-COP, som förhindrar obehörig användning av motorn tillsammans med ett bultlås, som finns på alla båtpaket där motorn fabriksmonterats, som förhindrar att motorn kan avlägsnas.

Standardfärgen längs den övre kanten på nya Buster X är Grey Blue Satin Metallic. Båtens snygga och tilltalande utseende förstärks ytterligare av svarta ramar runt vindrutorna och ett svart kapell som finns som tillval.

Rekommenderad utombordare: den lätta och kraftfulla Yamaha F70

Buster rekommenderar den lättaste och mest kraftfulla fyrtaktsmotorn i sin klass, Yamaha F70, för att driva nya Buster X. Elektronisk bränsleinsprutning och effektivare förbränning ger en tillförlitlig prestanda och gör att motorn enkelt startar i alla förhållanden. Yamaha F70 har också funktionen, Shallow Water Drive, för körning nära stranden.

Topphastigheten för nya Buster X, med två personer, är över 30 knop. Vid marschfart är Buster X extremt bränslesnål och förbrukar runt en halv liter bränsle per nautisk mil. Med sin fasta bränsletank på 100 liter, har båten tillräckligt med bränsle för marschfartskörning i 8 timmar.

Som tillvalsutrustning finns Bennett trimplan med joystickkontroll, körkapell och hamnkapell. Samt mindre sätesboxar med förvaringsutrymme, som kan placeras framför konsolerna, och en lång spölåda som placeras längs babordssidan i sittbrunnen.

Den nya Buster X 2021 finns hos din Buster-återförsäljare från oktober 2020.

uusi Buster X alumiinivene takaa
På den imponerande listan över standardutrustning på nya Buster X står också Buster Q Smart Display och Navionics digitala sjökort. Pekskärmen på 10” visar båtens hastighet och motorns varvtal, samt båtens exakta position


 

Dela