Nyheter: Nya Buster Phantom Cabin är bättre och bekvämare än någonsin

1.2.2021

Nya Buster Phantom Cabin är bättre och bekvämare än någonsin

Uppdaterad Buster Phantom Cabin 2021 interiör

Flaggskeppet, Buster Phantom Cabin, har uppdaterats helt för båtsäsongen 2021. Dessutom kommer den lyxiga pendlarbåten nu också i en ny version, Phantom Cabin Adventure, som gör båten perfekt anpassad för krävande professionell användning och passagerartransport. Att Phantom Cabin nu har en separat toalett gör den än mer användbar.

“Phantom Cabin har uppdaterats helt baserat på den feedback vi har fått från våra kunder. De flesta av våra kunder använder sin Phantom Cabin som en pendlarbåt. Tillägget av en separat toalett förbättrar komforten och utökar den här modellens användningsområden avsevärt, särskilt när det kommer till turistnäringen,” säger Marknadschef Johan Finnberg.

Toaletten är placerad på babordssidan mittemot styrkonsolen och framför passagerarsätet. Det är enkelt att komma in till toaletten genom den L-formade dörren när takluckan är öppen. I standardutrustningen ingår bland annat tvättställsblandare och septiktank.  

En separat toalett kommer som standard på både Phantom Cabin och Phantom Cabin Adventure för båtsäsongen 2021. Toalettsystemet inkluderar trycksatt vatten och en frånluftsfläkt. Både påfyllningen till vattentanken (57 l) och avloppsutsuget för septiktanken (53 l) finns på fördäcket.

Den mest synliga förändringen i interiören är det nya materialet som används i klädseln på dynor och väggdetaljer. Tyget är nu mörkgrått med snygga sömmar, som ger ett stilrent utseende och höjer känslan av kvalitet.

Nya praktiska förbättringar är bland annat nya dörrar. Den främre dörren har nu bara ett snyggt, låsbart handtag, istället för två handtag och ett separat lås som på den tidigare modellen. Den nya dörrkarmen gör att dörren sluter helt tätt.

Phantom Cabin Adventure – perfekt för passagerartransport

Phantom Cabin Adventure aluminium boat layout
I Phantom Cabin Adventure är U-soffan och bordet utbytt mot tre rader med bänkar och istället för pentryt finns ett nytt, bredare och uppfällbart säte.

Busters lyxiga pendlarbåt har nu också utvecklats vidare till Phantom Cabin Adventure, som är designad och särskilt framtagen för att transportera passagerare under krävande väderförhållanden. Phantom Cabin Adventure kommer helt till sin rätt för användning inom turistnäringen och av äventyrsföretag. I den varma och mysiga kabinen kan 11 personer utöver skepparen sitta.

I Phantom Cabin Adventure är U-soffan och bordet utbytt mot tre rader med bänkar och istället för pentryt finns ett nytt, bredare och uppfällbart säte. Rejäla handtag och fotstöd höjer säkerheten ytterligare vid höga hastigheter.

På fördäcket i basmodellen av Phantom Cabin finns sittplatser för tre personer, och i den U-formade soffan i kabinen sitter fem personer bekvämt. Ryggstödet på passagerarsätet kan fällas framåt för att skapa en trevlig plats för umgänge för upp till åtta personer. 

  

Dubbla Yamaha-utombordare 

Båda versionerna av Phantom Cabin drivs av dubbla utombordare (Yamaha F200GETX, Yamaha F225FETX eller Yamaha F300BETX) som förbättrar båtens köregenskaper och stabilitet i krävande väderförhållanden.

Med dubbla 4,2-liters V6 Yamaha-motorer på vardera 300 hästkrafter, kan båten uppnå en topphastighet på över 50 knop. Beroende på förhållandena kan båten köras på ett behagligt sätt i farter mellan 25–40+ knop. Vid en marschfart på 25–27 knop ligger bränsleförbrukningen på, eller strax under, 2 liter/nM oavsett hur motorn är konfigurerad. Dubbla bränsletankar på vardera 400 liter gör att du kan färdas långa sträckor. 

Som ytterligare tillval finns Yamahas drive-by-wire-system, Helm Master, för optimal styrning av de dubbla utombordarna. Yamaha Helm Master gör att båten styrs med joystick för att underlätta manövrering i begränsade utrymmen, och motorernas vinklar, kraft och växlar styrs av elektronik. Vid körning på mer öppet vatten erbjuder systemet automatisk motorsynkronisering, trimning och farthållare.

Standardutrustningen på båda versionerna av nya Phantom Cabin är mycket omfattande och inkluderar en 16” Buster Q Smart Display, Navionics elektroniska sjökort, en värmare, elektrohydraulisk servostyrning, ekolod, trimplan, dubbla batterisystem och Yamaha Y-COP startspärr. Dessutom har båda versionerna en bogpropellertunnel, medan bogpropeller finns som tillval.

Phantom Cabin veneen wc pulpetin sisällä
Toaletten är placerad på babordssidan mittemot styrkonsolen och framför passagerarsätet. Det är enkelt att komma in till toaletten genom den L-formade dörren när takluckan är öppen. 

 

 

Dela