Nyheter: Nya Buster-modeller och smartskärm Buster Q presenteras på Allt på Sjön

12.8.2016

Nya Buster-modeller och smartskärm Buster Q presenteras på Allt på Sjön

Se nya Buster-modeller på båtmässan i Stockholm! På Allt på Sjön presenteras de senaste Buster-modellerna: sommarstugans standardbåt Buster S och förnyad succémodellen Buster XL tillsammans med helt ny smartskärm Buster Q.

Allt på Sjön i Gustavsberg är den största flytande båtmässan i Sverige.  

  • Allt på Sjön i Gustavsberg 2.–4. september, 2016
  • Öppetider klo 10–18 alla dagar
  • Fri entré och gratis parkering
  • Adress till hamnen i Gustavsberg: Kattholmen, Odelbergs väg 4 (20 minuters bilväg öster om Stockholm)

Buster Boats lanserar en ny smartskärm som standardutrustning

Buster lanserar för nästan hela sitt båtsortiment som standardutrustning en smartskärm integrerad i styrpulpeten som innehåller elektronisk navigation. Infotainment-systemet som fått namnet  Buster Q består av en stor pekskärm, som förutom sjökorten också för samman bl.a. båtens alla mätinstrument, bruksanvisningen och guidevideon, väderprognoser, radio och nätförbindelse.

”Vårt mål är att göra båtlivet lättare och säkrare för alla”, säger Buster Boats verkställande direktör Juha Lehtola.

Buster Q är standardutrustning i alla båtar från och med den fem meter långa Buster M. Pekskärmen är 10 tum, i större båtar från Buster Magnum uppåt är den 16 tum. För båtförare betyder det här bla. bättre möjligheter för framförhållning vid navigation i högre farter. Buster Q-skärmen kan kompletteras med ett ekolod som finns tillgänglig som tilläggsutrustning, AIS, ett högkvalitativt ljudåtergivningssystem samt i framtiden också med radar.

Nyhet: Sommarstugans standarbåt Buster S

Buster har helt och hållet förnyat sin nästminsta modell, sommarstugans standardbåt Buster S. Det finns tre olika version av Buster S: basmodellen S som styrs från bakbänken, S1 som utrustats med en sidopulpet och Scc med en pulpet i mitten.

Den lilla fyrapersonersbåtens mest betydande nya egenskap är en ny självläns för tömning av regnvatten. Nyttan med den märker man senast efter den första regniga sommarveckan.

Buster S som är avsedd för fyra personer, är CE-certifierad och tillverkad helt i aluminium. Den är designad som allmänbåt för sommarstugan både för samanvändning, transport, resor och fiske.

Buster S väger bara 260 kg och kan lätt transporteras bakom en personbil på en trailer utan broms. Ifall man väljer modellen med en 20 hk motor behöver man inte heller registrera båten.

Nyhet: Buster XL

Busters ”lilla stora båt” XL får i och med en designuppdatering allt större interiör och motoreffekten ökar till 130 hästkrafter. ​Användbarheten förbättrades genom att göra interiören vidare.

Buster XL:s grundmått förblir desamma efter modelluppdateringen: den sex centimeter under sex meter långa XL transporterar bekvämt sex personer. Det lätta men hårda aluminiumskrovet väger bara dryga 600 kilo, så båten är lätt att hantera även vid bryggan.

I förnyelsen har Buster XL:s standardutrustning förbättrats avsevärt. Beslagen och räckena är av rostfritt stål och trimplanen hör alltid till utrustningen. De allt stadigare offshore-sätena är av samma modell som används i den större Buster XXL-modellen. Hanteringen underlättas också av Buster Q-smartskärmen som hör till standardutrustningen.

Dela