Nyheter: Buster förnyar Nordens populäraste motorbåt Buster L

19.8.2015

Buster förnyar Nordens populäraste motorbåt Buster L

Buster förnyar sin långvariga favoritmodell, den fem meter långa Buster L. Den nya båten lanseras för säsongen 2016 och visas för allmänheten vid höstens flytande utställningar i Helsingfors, Stockholm och Oslo. Den populära Magnum-serien av öppna båtar å sin sida utökas med en alldeles ny båt, Buster Magnum E, som har djärv formgivning och glasfiberdäck.

Allt på Sjön i Gustavsberg anordnas den 28.–30. augusti. 

Buster Magnum E glasfiberdäck

I Magnum E nyttjas Buster Cabins skrov som har konstaterats vara en lyckad lösning. Akterns djupa V-vinkel, fören som skär genom vattnet och den låga tyngdpunkten ger skrovet köregenskaper och vågbeteende av toppklass och smidig driftåkning. Tack vare den måttliga totalvikten och den mycket gynnsamma längsgående tyngdpunkten kommer skrovets sportiga sida lätt fram. 

Bland seriens mindre ändringar ser vi den förnyade Buster XL Pro, som är utrustad med en traditionell dubbelpulpetlösning och mellandörr. Båten baserar sig på den populära Buster XL:s skrov utan kantprofil som fått utmärkt respons. 
Därtill kan man nu få kabinbåten Buster Cabin utrustad med en fabriksmonterad akterpropeller. Även den största maskineffekten ökar: Cabin kan från och med årsmodell 2016 förses med en motor på hela 250 hästkrafter.

Tre olika versioner av den populära Buster L

Buster L som varit i produktion i över 20 år har blivit en riktig folkets båt i Norden. Båtmodellen förnyades senast vid millennieskiftet. Nu har skrovets sjöduglighet utvecklats och dess egenskaper i sjögång har förbättrats. Det nya skrovets egenskaper leder också till allt snabbare planing, särskilt med extra vikt.

Till sina grundläggande dimensioner är Buster L sig lik: den fem meter långa båten för sex personer kan utrustas med en aktermotor på 30-50 hk. Båten kan flyttas bakom en vanlig personbil på en trailer utan skilda bromsar. 
Modellen kommer även i framtiden att säljas i två olika versioner. I modellen L1 som är utrustad med enbart en förarpulpet finns det gott om utrymme på däck för transport, medan L2 med två pulpeter har skydd bakom vindrutan för tre personer. 

Till L-familjen hör fortsättningsvis även Buster Lx som utrustats med en större båts egenskaper. Lx som är 45 kilo tyngre än sin lillebror har fördelen med en fast 53-liter stor bränsletank samt skilda säten för föraren och kartläsaren, vilket ger utrymme för ytterligare tre passagerare på akterbänken i vindrutans skydd. Ifall det regnar ryms alltså fem personer allt som allt under kapellet.

Buster L1 utrymme på däck för transport 

Buster L1 som är utrustad med enbart en förarpulpet finns det gott om utrymme på däck för transport.

 

 

Dela