Nyheter: Stugstrandens allt-i-allo Buster S förnyas från kölen upp

4.7.2016

Stugstrandens allt-i-allo Buster S förnyas från kölen upp

Buster har helt och hållet förnyat sin nästminsta modell, sommarstugans standardbåt Buster S. Den lilla fyrapersonersbåtens mest betydande nya egenskap är en ny självläns för tömning av regnvatten. Nyttan med den märker man senast efter den första regniga sommarveckan. 

Buster S som är avsedd för fyra personer, är CE-certifierad och tillverkad helt i aluminium. Den är designad som allmänbåt för sommarstugan både för samanvändning, transport, resor och fiske.

Buster S väger bara 260 kg och kan lätt transporteras bakom en personbil på en trailer utan broms. Ifall man väljer modellen med en 20 hk motor behöver man inte heller registrera båten.

Buster S:s skrov har fått en helt ny design vilket klart har förbättrat dess köregenskaper. Den moderna och strömlinjeformade skrovformen gör Buster S unik bland andra små öppna båtar.

”Buster S är avsedd som en allt-i-allo för stugor och för att användas för korta resor, men tack vare de förbättrade sjögångsegenskaperna känns den allt säkrare även vid hårdare vind. En av det nya skrovets betydande tilläggsegenskaper är en snabbare planing, särskilt med större vikt”, säger Busters produktutvecklingsdirektör Anders Kurtén.

Tre modeller för olika bruksändamål

Det finns tre olika version av Buster S: basmodellen S som styrs från bakbänken, S1 som utrustats med en sidopulpet och Scc med en pulpet i mitten.

Enligt Anders Kurtén lämpar sig basmodell S som styrs från bakbänken särskilt bra åt en förare som vill ha en enkel, säker och rymlig generalbåt för stugan. S1 och Scc däremot erbjuder rattstyrning och skyddet som pulpeten ger mot vind och stänk.

”I Scc modellen med centerkonsol i mitten är det enkelt och trygtt att röra sig i båten till exempel när man fiskar. S1 med sidopulpet erbjuder stort och öppet däckutrymme vid sidan av pulpeten till exempel för last", förklarar Kurtén. 

Skrovets nya design syns och känns även inne i båten. Durkutrymmet som kan användas är klart större än i tidigare modeller och särskilt i basmodellen som styrs från bakbänken finns det utrymme för frakt eller för kast- och nätfiskare.

Den nya Buster S-modellen ersätter sortimentets tidigare XS- och S-modeller, som under flera års tid varit populära stugbåtar tack vare sin måttliga storlek, lätthanterlighet och många olika användningsområden. Efter den här uppdateringen finns det i Bustersortimentet bara en modell som är mindre än S, Buster Mini för tre personer. Sortimentets största båt är den sju meter långa åttapersoners Buster Magnum M5. 

 

Buster S 2017

  • Längd: 4,43 m
  • Bredd: 1,81 m
  • Vikt: 260 kg (S) / 275 (S1 och Scc)
  • Personantal: 4
  • Motorrekommendation: 20–30 hk
Dela