Nyheter: Nya Buster S förändras med det modulariska utrustningspaketet till spinnfiskarens båt

7.4.2017

Nya Buster S förändras med det modulariska utrustningspaketet till spinnfiskarens båt

Buster S 2017 med fiskeutrustning

Buster S, sommarstugornas favoritbåt, förnyades helt inför säsongen 2017. Nu får man till den nya modellen ett fiskeutrustningspaket, med vilket Buster S kan förvandlas till en fiskebåt enligt eget behov.

”Buster S kompletterad med fiskeutrustningspaketet är en utmärkt båt speciellt för spinnfiske och vertikalt jiggfiske i skyddade farvatten”, berättar fiskeguiden Jani Ollikainen som deltagit utrustningspaketets utveckling.

Till Buster S fiskeutrustningspaketet hör en spölåda, en kastplattform med en fiskestol samt en ställning för en frontmotor. Till Buster S som har handstyrning får man dessutom en mätarställning för motorn som monteras på spölådans sida.

Man kan t.ex. skaffa spölådan skilt. Samma utrusning passar förutom för båten med handstyrning också sido- och mittpulpetversionerna av Buster S. Utrustningen kan också lösgöras då båtens användningsändamål ändras.

Buster S med fiskeutrustningspaketet

En rymligare och mera praktisk spölåda

”Den rymliga och praktiska spölådan är verkligen bra. Till exempel gäddfiskarens vanligaste spö är 8,5 ft och det ryms lätt 5–6 set av dem inklusive rulle i lådan. Under fisket kan man enkelt placera spöna i rad på kastplattformen”, berättar Jani Ollikainen.

Spölådan utgör också ett praktiskt extra stuvutrymme för övrigt gods under stugfärden.

Bekvämt utrymme på kastplattformen

Den väl tilltagna kastplattformen erbjuder fiskaren en förhöjd durkyta, som förbättrar sikten och underlättar spinnfisket. Under kastplattformen finns mycket stuvutrymme för utfärdstillbehör och fiskeutrustning, varvid prylarna lätt kan stuvas undan fiskarna. Stuvutrymmena är tillgängliga via två stora luckor som finns i bakkanten av kastplattformen.

I kastplattformen främre del finns förutom förlådan, som hör till Buster S grundutrustning, ett avskilt utrymme för t.ex. ankare och fendrar. Till kastplattformen hör en löstagbar fiskestol.

Förutom Buster S kastplattformen har fiskarna även gott om utrymme att röra sig på båtens durk.

Frontelmotorns ställning, som ligger lite vid sidan av båtens mittlinje, lämnar gott om fotutrymme på fördäck och underlättar sålunda ombordstigning från bryggan. Ställningen har också en ny monteringsplats för knapen utanför ställningen, vilket även skyddar motorn.

 

Lätt och behändig att transportera

Buster S väger endast 260 kg och transporteras lätt på en obromsad trailer bakom en personbil. Bäst fungerar båten med Yamahas nya 25 eller 30 hk motorer.

”Buster S är ett enkel transportabelt prickvapen för ett fiskargäng på 2–3 personer. En liten motor förbrukar lite och paketet är verkligen praktiskt. I gäddvassen och bland grynnor är den lilla frontmotorn behändig och lätthanterlig”, konstaterar Ollikainen.

Buster S kommer i tre versioner: S som styrs med kult från aktertoften, S1 med sidopulpet och Scc med mittpulpet.

Fiskeutrustningspaketet kan installeras efteråt i alla Buster S -versioner av årsmodell 2017.

 

 

 

 

Dela