Nyheter: Den stiliga nykomlingen i den populära Magnum-serien: Buster Magnum E

14.8.2015

Den stiliga nykomlingen i den populära Magnum-serien: Buster Magnum E

Buster utökar än en gång den populära Magnum-kollektionen av öppna båtar med en ny båt, Buster Magnum E, som har djärv formgivning och glasfiberdäck. Den nya båten presenteras för allmänheten under höstens flytande båtutställningar i Sverige, Finland och Norge. I designen av Buster Magnum E har man fäst särskild uppmärksamhet vid passagerarutrymmet och att röra sig i båten. Passagerarutrymmet är stort och väl skyddat. Den breda aktern och dörren i mitten av ryggstöden gör det lätt att stiga på båten akterifrån.

Från fören stiger man säkert på tack vare den trappförsedda fören. Även pulpeternas mellandörr har designats på nytt: dörrens övre och nedre del kan öppnas och stängas med en enda rörelse. Säkerheten ökas av den ytterst snabba självlänsningen. 


Buster Magnum E aluminium powerboat

En kubik förvaringsutrymme

Det finns gott om praktiska lösningar i båten, vilket är typiskt för Buster. Förvaringsutrymmet uppgår till totalt tusen liter, dubbelt så mycket som i en typisk terrängbil. Majoriteten av utrymmet finns i förvaringslådor i det öppna utrymmet under däcket, i pulpeterna samt under baksätet.

I Magnum E nyttjas Buster Cabins skrov som har konstaterats vara en lyckad lösning. Akterns djupa V-vinkel, fören som skär genom vattnet och den låga tyngdpunkten ger skrovet köregenskaper och vågbeteende av toppklass och smidig driftåkning. Tack vare den måttliga totalvikten och den mycket gynnsamma längsgående tyngdpunkten kommer skrovets sportiga sida lätt fram. Båten är trots det stabil vid bryggan och mjuk i körningen. Skrovet har effektiv ljuddämpning, så ljuden från körningen förblir behagligt låga.

Tack vare det breda effektområdet (150-225 hk) kan båt-maskinpaketet skräddarsys, från sportig nöjeskörning till ekonomisk förbindelsebåt eller för vattensport.

Till båtens standardutrustning hör ett Fusion-audiosystem, hydraulstyrning, akterkapell och vattenskidbåge. Som tilläggsutrustning erbjuds bl.a. ett fabriksmonterat kylskåp, golvmattor, ett bord för det öppna utrymmet och elhydraulisk servostyrning. 

Aluminium boat safe route

Fem Magnum-versioner för olika användningsändamål

Till Buster Magnum-kollektionen hör utöver Magnum E Buster-flottans flaggskepp Magnum M5 (250-350 hk), klassikern Buster Magnum (100-225 hk), den förfinade Buster SuperMagnum (225-300 hk) samt Magnum Pro (150-250 hk) med central pulpet och aluminiumdäck, som är särskilt avsedd för arbetsbruk. Över 4 000 av de olika versionerna av Magnum har tillverkats sedan år 1990.

”Tillverkningsmängden är anmärkningsvärd inom den Nordiska båtbyggarbranschen; det har tillverkats flera Buster Magnum-båtar än båtar i många andra båtbyggares hela kollektion”, konstaterar Buster Boats produktutvecklingsdirektör Anders Kurtén.

Buster Magnum E 2016

Längd: 6,43 m
Bredd: 2,47 m
Vikt: 1 050 kg
Personantal: 8
Motorrekommendation: 150–225 hk

Dela