Nyheter: Den minsta Bustern omformas till den sportiga Buster Mini Sport

5.7.2017

Den minsta Bustern omformas till den sportiga Buster Mini Sport

Buster Mini Sport

Av Buster-modellsortimentets minsta båt, den under fyra meter långa Buster Mini har man tagit fram en ny version, den sportiga småbåten Buster Mini Sport. Styrpulpeten och den större motoreffekten gör Mini till en småbåt lik en kartingbil, och lämpar sig som den lilla förbindelsebåten till stugan eller som den yngre båtfararens första pulpetbåt.

Den vanliga Buster Mini är planerad för 2–8 hästkrafters motoreffekt och båten fungerar fint också med elmotor. Mini Sport däremot är certifierad med en Yamaha F9.9-motor med imponerande vridmoment, som ger den lilla båten en fart på drygt 20 knop.

Båten som är byggd helt i aluminium är osänkbar och trygg. Det lätthanterliga, patenterade EasyBail-länssystemet ökar användarbekvämligheten. Styrpulpeten erbjuder vid behov gott om monteringsutrymme för plotter och/eller fiskeekolod. Som tilläggsutrustning kan styrpulpeten förses med vindruta.

Mini Sport väger inklusive motor endast drygt 160 kilo, så båten är lätthanterlig på stranden och på trailer efter bil. Tack vare sin styva och stadiga aluminiumkonstruktion är Mini Sport trots sin ringa vikt en stark och nästa underhållsfri båt. Skrovet kräver som höstservice endast tvätt med vatten. Yamaha F9.9-motorn kan man för handkraft lyfta från akterspegeln och utan motor kan Mini Sport av två vuxna personer lyftas upp på stranden för vinterförvaring.

Buster Mini Sport är 3,88 meter lång och 1,49 meter bred.

Buster Mini Sport 2018 finns tillhanda hos återförsäljarna från och med hösten 2017.

Dela