Nyheter: Buster uppdaterar modellprogrammet med en ny snygg kabinbåt: Nya Magnum Cabin

21.1.2022

Buster uppdaterar modellprogrammet med en ny snygg kabinbåt: Nya Magnum Cabin

Nyhet: Buster Magnum Cabin 2022

Buster uppdaterar nu sitt modellprogram med en ny kabinbåt. Det senaste tillskottet är Buster Magnum Cabin, en snygg, bekväm och lättmanövrerad båt för alla väderförhållanden. Magnum Cabin är en praktisk båt där upp till 8 personer samtidigt kan njuta av långa båtsäsonger, från det att isen släpper på våren ända fram till nästa vinter.

Skrovet på den nya modellen är drygt 7,5 meter långt och gjort av aluminium, medan däcket och kabinen är gjorda av glasfiber. De stora vindrutorna ger fri sikt åt alla håll och skapar känslan av att du sitter i en öppen båt, samtidigt som du njuter av kabinens alla fördelar och bekvämligheter.

Precis som med öppna båtmodeller i Magnum-serien, är Magnum Cabins köregenskaper förtroendeingivande, inspirerande och sportiga. Topphastigheten med det större utombordsalternativet är ca 45 knop. Vid marschfart på mellan 25–30 knop ligger bränsleförbrukningen med en Yamaha F300 på ungefär 1,3 liter per sjömil, vilket kan variera beroende på lastvikt. De olika utombordsalternativen är Yamaha F225 och Yamaha F300.

Magnum Cabin är femte generationen av Busters kabinmodeller. Redan i båtens designfas tas motorns påverkan och egenskaper med i beräkningarna, och båten anpassas för att fungera sömlöst med Yamahas elektroniskt styrda utombordare.

Skrovkonstruktionen på Magnum Cabin är baserad på skrovet från Buster SuperMagnum. Längden på den nya modellen är 7,58 meter och bredden är 2,55 meter. Båtens vikt utan utombordare är 1650 kg och har en lastkapacitet på 892 kg.

Redan 2008 lanserades Busters första båt med centerkabin och det var den 6,35 meter långa Buster XXL AWC. Den här modellen följdes sedan av den 6,6 meter långa Buster XXL Cabin och den 6,9 meter långa Buster Cabin. Till säsongen 2018 utökades modellprogrammet med den lyxiga Buster Phantom Cabin med en längd på nästan 10 meter.

Fokus på att pendla bekvämt och med stil

Buster Magnum Cabin cockpit

Designen på Magnum Cabin understryker dess användning som pendlarbåt. Ett 350-liters stort stuvutrymme finns i fören, vilket gör det enkelt att använda vid lastning av båten. Takräcken gör det också möjligt att transportera lättare vikt på taket på kabinen. En robust targabåge längst akterut på kabinens tak används för att fästa olika tillbehör som till exempel spölådor, sökljus eller en radar.

Ytterligare ett stort stuvutrymme finns inne i kabinen under aktersoffan på styrbordssidan, medan det på babords sida finns säten, ett bord och ett anpassat utrymme för kylskåp, som finns som tillval.

Båtens design gör det enkelt att ta sig från fören till akten, både genom kabinen och på utsidan längs kabinenens styrbordssida. Det är enkelt att gå ombord på båten tack vare de stora instegen och stadiga grabbräcken i både fören och aktern. Badplattformen stäcker sig långt ut längs sidan av utombordaren och är enkel att ta sig till via instegen på akterdäckets styrbordssida. Både däcket och durken är täckta av mönstrade, halkfria aluminiumplattor. 

Den ljusa kabinen har plats för sex personer och i den skyddade aktre sittbrunnen finns det fällbara säten för två personer. Som tillval går det att utrusta båten med en styrkonsol på utsidan av kabinen i den aktre sittbrunnen, detta för att förenkla hanteringen av båten om du fiskar eller är ute på egen hand.

De stora sidorutorna och takluckan gör att kabinen känns både bredare och rymligare. Det justerbara passagerarsätet gör det möjligt att både sitta och titta förut i färdriktningen eller vända ryggstödet för att istället sitta vänd mot bordet. De snygga sömmarna på dynorna förhöjer kabinens känsla av hög kvalitet.

Ergonomi och väl genomtänkta lösningar

Buster Magnum Cabin console and 16" Buster Q

Layouten på kontrollpanelen är ergonomisk och alla lösningar är noggrant genomtänkta in i minsta detalj. Standardutrustningen inkluderar en 16” Buster Q Smart Display och som tillval kan du välja till en Raymarine Fishfinder, ett AIS (Automatic Identification System) och en Raymarine Quantum-radar. I konsolen finns det dedikerade platser för joysticken och displayen till Yamaha Helm Master EX. Helm Master EX gör att du enkelt och precist kan manövrera båten i trånga utrymmen, som i hamnar och smala kanaler.

Både förar- och passagerarkonsolerna har praktiska förvaringsutrymmen för små personliga tillhörigheter och mobila enheter. Ström för laddning fås genom USB-portar och 12-volts eluttag som är inbyggda i konsolerna och i aktern av kabinen.

Magnum Cabin kommer med två olika utombordsalternativ, antingen en hydrauliskt styrd Yamaha F225 eller den senaste Yamaha F300 V6 med DEC (Digital Electronic Control). DEC var tidigare bara tillgängligt på Yamahas utombordare XTO Offshore.

DEC-systemet inkluderar också DES, digital elektronisk styrning, som ger en extrem precision och jämnhet. Det här systemet innebär en enorm förbättring när det kommer till manövrering av båten jämfört med hydraulisk styrning. Kontrollernas respons kan enkelt justeras utifrån aktuella förhållanden och personliga preferenser, antalet rotationer från lås till lås kan justeras från 4 till 9 rotationer. Styrresponsen kan också justeras automatiskt beroende på varvtalet på motorn. Den automatiska trimningen justerar utombordarens vinkel till ett optimalt läge för att nå bästa prestanda och bränsleförbrukning, oavsett fart.

Kraven på utrymme och underhåll för det pålitliga elektroniska styrsystemet är minimala, eftersom DES tar bort behovet av traditionella hydraulslangar och pumpar. Det kräver också mindre ström än traditionell hydraulisk styrning.

Ett brett utbud av tillbehör

Buster Magnum Cabin and Raymarine Quantum radar

I Buster Magnum Cabin är det förberett för en bogpropeller och en värmare. Det är enkelt att installera värmaren tack vare färdiga fästen och fläktrör. Kabelrör gör det också enkelt att eftermontera utrustning, till exempel om du vill anpassa båten mer till fiske.

Standardutrustningen inkluderar en 16” Buster Q Smart Display, Navionics elektroniska sjökort, hydraulisk styrning, LED-ljus vid förarplatsen, en ställbar ratt, vindrutetorkare, lanternor, en offshore-stol på förarplatsen, joystickstyrda trimplan, en Yamaha Y-COP startspärr, en dynsats och en targabåge.

Det finns också ett brett utbud av tillval, bland annat Yamahas Helm Master EX med joystick, autopilot, en styrkonsol till utsidan av kabinen i den aktre sittbrunnen, akterkapell, ankarvinsch, ekolod, Fishfinder, kylskåpskit, radar, AIS, dubbla batterier, bogpropeller, fjärrstyrt sökljus, värmare, solpanel och ett system för att kunna koppla till landström.

Utombordsalternativen är den hydrauliskt styrda Yamaha F225 eller den senaste Yamaha F300 V6 med DEC. Med det sistnämnda alternativet är även styrkonsolen till utsidan utrustad med elektronisk styrning, om du skulle välja till den. Du kan välja om du vill ha båtens sidor omålade, målade grå eller folierade grå.

Buster Magnum Cabin tillverkas i Ähtäri, Finland.

Buster Magnum Cabin 2022

  • Längd 7,58 m
  • Bredd 2,55 m
  • Vikt 1650 kg
  • Max lastvikt 892 kg (passagerare och last)
  • Sittplatser  8
  • Motoreffekt 225–300 hp
  • Bränsletank 280 l
  • Höjd från köl/vattenlinje 3,08 m/ca 2,5 m (lastad)
  • Maxhastighet ca 45 knop
  • Pris i Sverige från 
    • Buster Magnum Cabin + Yamaha F225XCB  1 140 000 kr
    • Buster Magnum Cabin + Premium package + Yamaha F300XSB 1 380 000 kr
       
Dela