Nyheter: Buster Q smartskärmen belönades som en av de bästa mobiltjänsterna

11.7.2017

Buster Q smartskärmen belönades som en av de bästa mobiltjänsterna

Buster Q and Raymarine Fishfinder

Buster Q smartskärmen belönades som en av de bästa finska mobiltjänsterna i Best Mobile Service in Finland -tävlingen 2017.

Buster Q vann serien M2M (machine to machine). Smartskärmen, som hör till standardutrustningen på de flesta Buster-modellerna, kombinerar de centrala funktionerna för navigation och säkerhet i en praktisk pekskärm och utnyttjar smidigt data som erbjuds från enheter av andra tillverkare.

Det fanns åtta serier i tävlingen och den förverkligades i samarbete med Digital Forum Finland ry, Ohjelmistoyrittäjät ry och flera aktörer inom näringslivet. Trafik- och kommunikationsminister Anne Berner fungerade som juryns ordförande.

”En högklassig, användarbaserad tjänsteproduktion är en central faktor både för det nationella digisprånget och för vår internationella konkurrenskraft. Den höga nivån på de tjänster som deltog i tävlingen utvisar, att vårt land står i fronten för digitaliseringen. Speciellt stolta kan vi vara över kunnandet som vi finner i Finland om nya motionstjänster och tjänster som hänför sig till hälsa och välfärd, för utöver att de underlättar den finländska vardagen finns inom dessa områden även en väldig global marknadspotential”, konstaterar Berner.

Huvudpriset i Best Mobile Service -tävlingen 2017 fick den finska reseapplikationen Whim, som kombinerar de olika motionsformerna till en händig tjänstehelhet.

Läs mer

Dela