Nyheter: Allt för sjön 5–13 mars 2016 är startskottet för båtsäsongen

29.1.2016

Allt för sjön 5–13 mars 2016 är startskottet för båtsäsongen

Båtmässan Allt för sjön 5–13 mars 2016 är startskottet för båtsäsongen. På Allt för sjön presenteras de senaste Buster-modellerna: tre olika versioner av den populära Buster L, en alldeles ny båt Buster Magnum E och den krävande båtförarens val, förnyad Buster XL Pro. 

Helsingin venenäyttelyn uutuus Buster Magnum E

Buster utökar än en gång den populära Magnum-kollektionen av öppna båtar med en ny båt, Buster Magnum E, som har djärv formgivning och glasfiberdäck. Magnum E kan utrustas med en aktermotor på 150–225 hk.

”Den nya Buster L är säsongens största nyhet år 2016. Eftersom det är fråga om en modell som i åratal befunnit sig på toppen av försäljningslistorna har vi verkligen satsat på utvecklingen av båten. L är mer sjöduglig, mångsidigt användbar och välfungerande i vardagen och har bättre förvaringsutrymmen än tidigare”, berättar produktutvecklingsdirektör för Buster Anders Kurtén. 

Den stiliga nykomlingen i den populära Magnum-serien: Buster Magnum E

Den populära Magnum-serien av öppna båtar å sin sida utökas med en alldeles ny båt, Buster Magnum E, som har djärv formgivning och glasfiberdäck.

I Magnum E nyttjas Buster Cabins skrov som har konstaterats vara en lyckad lösning. Akterns djupa V-vinkel, fören som skär genom vattnet och den låga tyngdpunkten ger skrovet köregenskaper och vågbeteende av toppklass och smidig driftåkning. Tack vare den måttliga totalvikten och den mycket gynnsamma längsgående tyngdpunkten kommer skrovets sportiga sida lätt fram.

Bland seriens mindre ändringar ser vi den förnyade Buster XL Pro, som är utrustad med en traditionell dubbelpulpetlösning och mellandörr. Båten baserar sig på den populära Buster XL:s skrov utan kantprofil som fått utmärkt respons. 

Tre olika versioner av den populära Buster L

Buster L som varit i produktion i över 20 år har blivit en riktig folkets båt i Norden. Båtmodellen förnyades senast vid millennieskiftet. Nu har skrovets sjöduglighet utvecklats och dess egenskaper i sjögång har förbättrats. Det nya skrovets egenskaper leder också till allt snabbare planing, särskilt med extra vikt.

Till sina grundläggande dimensioner är Buster L sig lik: den fem meter långa båten för sex personer kan utrustas med en aktermotor på 30-50 hk. Båten kan flyttas bakom en vanlig personbil på en trailer utan skilda bromsar.

Modellen kommer även i framtiden att säljas i två olika versioner. I modellen L1 som är utrustad med enbart en förarpulpet finns det gott om utrymme på däck för transport, medan L2 med två pulpeter har skydd bakom vindrutan för tre personer.

Till L-familjen hör fortsättningsvis även Buster Lx som utrustats med en större båts egenskaper. Lx som är 45 kilo tyngre än sin lillebror har fördelen med en fast 53-liter stor bränsletank samt skilda säten för föraren och kartläsaren, vilket ger utrymme för ytterligare tre passagerare på akterbänken i vindrutans skydd. Ifall det regnar ryms alltså fem personer allt som allt under kapellet. 

Buster-modeller på båtmässan Allt för Sjön 2016

 1. Buster S Fish
 2. Buster M2
 3. Buster L2
 4. Buster Lx
 5. Buster X
 6. Buster XL
 7. Buster XXL
 8. Buster Magnum
 9. Buster SuperMagnum
 10. Buster Magnum M5
 11. Buster Le
 12. Buster XLe
 13. Buster Magnum E
 14. Buster Cabin E
 15. Buster XL Pro

 

Dela