Nyheter: Buster-nyheterna: skandinaviskt snygga Buster XL och Buster XXL

14.8.2019

Buster-nyheterna: skandinaviskt snygga Buster XL och Buster XXL

Nyhet 2020 årsmodell Buster XXL och Buster XL aluminium båtar

Buster slutför under säsongen 2020 förnyelsen av sina stora öppna båtmodeller. Modellsortimentets allra största båtars, Phantoms och Magnum-modellernas skandinaviskt förenklade linjer har nu anammats också i den populära storleksklassens sexmetersmodellerna Buster XL och Buster XXL.

Spara datumet! Välkommen och bekanta dig med nya Buster XL och XXL 2020-modellerna i

Buster XL:s historia går tillbaka till år 1992 och efter nästan 30 produktionsår går man över till den femte modellgenerationen. Enligt XL:s traditioner har nyhetsmodellens planering styrts av strävan till funktionalitet, ekonomi och trygghet.

Buster XL årsmodell 2020 har ett helt nyplanerat skrov och båten är 70 cm längre än den tidigaste modellversionen. Inneutrymmet är märkbart rymligare, vilket man ser speciellt på det kännbart större fotutrymmet vid akterbänken. Tack vare en 30 cm större vattenlinjebredd är durkytan klart större.

Buster XL är planerad för sju personer och lämplig motoreffekt är 80–115 hästkrafter. Tack vare den ekonomiska skrovformen stannar man också med den största motoreffekten vid en förbrukning om 0,7 liter per sjömil i en skön marschfart på 19–23 knop.

Buster XXL har alltid i modellsortimentet representerat de sportiga fartbåtarna. Den väl utrustade nya Buster XXL är en öppen båt för åtta personer, vars toppfart stiger som bäst med en motoreffekt på 150 hästkrafter till 43 knop. Nya Buster XXL är till sina köregenskaper förträfflig, den stabila och exakta körkänslan ger intrycket av en klart större båt.

Buster XXL har funnits i aluminiumbåtstillverkarens modellsortiment från och med år 2000, så årsmodellen 2020 XXL representerar redan den sjätte modellgenerationen. Jämfört med sin föregångare finns de största skillnaderna i inneutrymmen och bärigheten. Det största passagerarantalet har stigit till åtta personer och bärigheten till 795 kilo, vilket är hela 240 kg mer än tidigare. För passagerarna finns en stor U-soffa och i sittbrunnen finns det klart mera utrymme på grund av att vattenlinjebredden har ökat med 30 centimeter.

Rekommenderat effektområde för Buster XXL är 115–150 hästkrafter. Trots sin sportiga uppenbarelse är XXL en ekonomisk utfärdsbåt. Lämplig marschfart är 19–29 knop, då stannar förbrukningen med en Yamaha F150DETX-motor vid 0,8 liter per sjömil. Även i toppfart är förbrukningen endast 1,3 liter.

Dela