Nyheter: Buster-nyheterna 2020: Den ekonomiska och trygga Buster XL

14.8.2019

Buster-nyheterna 2020: Den ekonomiska och trygga Buster XL

Buster XL 2020 aluminium båt

Buster XL:s historia går tillbaka till år 1992 och efter nästan 30 produktionsår går man över till den femte modellgenerationen. Enligt XL:s traditioner har nyhetsmodellens planering styrts av strävan till funktionalitet, ekonomi och trygghet.

Buster XL årsmodell 2020 har ett helt nyplanerat skrov och båten är 70 cm längre än den tidigaste modellversionen. Inneutrymmet är märkbart rymligare, vilket man ser speciellt på det kännbart större fotutrymmet vid akterbänken. Tack vare en 30 cm större vattenlinjebredd är durkytan klart större.

Buster XL:s köregenskaper är väl balanserade: skrovet är stabilt, men körkänslan är lätt och exakt. Båten reagerar känsligt på gasreglagets rörelser. Den väl övertänkta körplatsergonomin garanterar ett problemfritt framförande. Förarmiljöns centrala delar utgörs av Buster Q-smartskärmens tydliga kartor och mätare, som hör till standardutrustningen. Tack vare de justerbara offshore-sätena samt de ergonomiska arm- och fotstöden är båthanteringen stabil även i hårdare väder.

Liten förbrukning i marschfart

Buster XL är planerad för sju personer och lämplig motoreffekt är 80–115 hästkrafter. Tack vare den ekonomiska skrovformen stannar man också med den största motoreffekten vid en förbrukning om 0,7 liter per sjömil i en skön marschfart på 19–23 knop.

Tack vare den klart förstorade 160 liters tanken är räckvidden bra även i toppfart, ty ännu i 36 knops fart hålls förbrukningen vid 1,1 liter/sjömil.

Den nya modellens badplattformer sträcker sig jämna på båda sidorna om motorn, så det är tryggt att röra sig och fiska. En praktisk detalj är stuvutrymmena i pulpeterna, som hålls torra i alla fören.

Aluminiumdurk, hydraulstyrning och Buster Q-smartskärm som standard

Till båtens grundutrustning hör bl.a. en bekymmerslös aluminiumdurk, beslag i rostfritt stål, hydraulstyrning och en 10 tums Buster Q-smartskärm med sina elektroniska kartor. Båtarna säljs alltid med Yamaha-utombordsmotor och Yamaha Y-COP körstopp, som förbättrar säkerheten, medföljer.

Som tillval får man bl.a. ett bord till sittbrunnen, bänk med spölådor till vänster och höger, körkapell, hamnkapell, dynserie och vattenskidbåge. För fendrar finns ett bra stuvutrymme i ställningen som placeras mellan spölådan och pulpeten. För fiskeintresserade erbjuds förutom ett högklassigt Raymarin-fiskeriekolod en modularisk fiskeriutrustningsserie, med vilken XL ändras till en rymlig specialbåt för spöfiske. Till den löstagbara fiskeriutrusningsserien hör spölådorna och kastplattform samt ställning för frontmotor.

Buster XL 2020

  • Totallängd 6,05 m
  • Bredd 2,20 m
  • Vikt 740 kg (utan motor)
  • Bärighet 700 kg
  • Personantal 7
  • Motorns effektområde 80–115 hk
  • Bränsletank 160 l
  • Motors rigglängd X
  • Största fart 36 kn

Läs mer: Ny Buster XL aluminiumsbåt

Dela