News: Sportiga Buster XXL – nyhet 2020

14.8.2019

Sportiga Buster XXL – nyhet 2020

Buster XXL 2020 aluminum båt sportiga nyhet

Den väl utrustade nya Buster XXL är en öppen båt för åtta personer, vars toppfart stiger som bäst med en motoreffekt på 150 hästkrafter till 43 knop. Nya Buster XXL är till sina köregenskaper förträfflig, den stabila och exakta körkänslan ger intrycket av en klart större båt. Buster XXL har alltid i modellsortimentet representerat de sportiga fartbåtarna.

Buster XXL har funnits i aluminiumbåtstillverkarens modellsortiment från och med år 2000, så årsmodellen 2020 XXL representerar redan den sjätte modellgenerationen. Jämfört med sin föregångare finns de största skillnaderna i inneutrymmen och bärigheten. Det största passagerarantalet har stigit till åtta personer och bärigheten till 795 kilo, vilket är hela 240 kg mer än tidigare. För passagerarna finns en stor U-soffa och i sittbrunnen finns det klart mera utrymme på grund av att vattenlinjebredden har ökat med 30 centimeter.

Bärigheten märkbart förbättrad

Rekommenderat effektområde för Buster XXL är 115–150 hästkrafter. Trots sin sportiga uppenbarelse är XXL en ekonomisk utfärdsbåt. Lämplig marschfart är 19–29 knop, då stannar förbrukningen med en Yamaha F150DETX-motor vid 0,8 liter per sjömil. Även i toppfart är förbrukningen endast 1,3 liter.

På de jämna badplattformerna på båda sidorna om motorn är det lätt och tryggt att röra sig då man går ombord eller under tiden man fiskar. För bagage och kläder finns det bra stuvutrymme i pulpeterna, som tack vare nya bottentråg hålls torra i alla väder.

En omfattande standardutrustning

Förarplatsens alla detaljer är noggrant genomtänkta. Medelpunkten är en 10 tums Buster Q-smartskärm, som i synfältet samlar all den information föraren behöver, från tydliga motormätare till elektroniska kartor. Tack vare den goda ergonomin – båten har stadiga, justerbara offshore-stolar, fotstöd och ett madrasserat armstöd för gashanden – kan föraren koncentrera sig på naturlig körning även i hårdare väder.

Till båtens grundutrustning hör bl.a. en bekymmerslös aluminiumdurk, beslag i rostfritt stål, hydraulstyrning, vindrutetorkare, en lång bänk-spölåda till vänster fören, trimplan och en 10 tums Buster Q-smartskärm med sina elektroniska kartor. Båtarna säljs alltid med Yamaha-utombordsmotor och Yamaha Y-COP körstopp, som förbättrar säkerheten, medföljer.

Som tillval får man bl.a. kylskåp, sittbrunnsbord, kör kapell, ett bänk-spölåda till höger, hamnkapell, dynserie och vattenskidbåge. För fiskeintresserade erbjuds förutom ett högklassigt Raymarin-fiskeriekolod en modularisk fiskeriutrustningsserie, med vilken XXL ändras till en rymlig specialbåt för spöfiske. Till den löstagbara fiskeriutrusningsserien hör spölådorna, kastplattform och –säte samt ställning för frontmotor.

Buster XXL 2020 aluminiumbåt

  • Totallängd 6,25 m
  • Bredd 2,20 m
  • Vikt 840 kg (utan motor)
  • Bärighet 795 kg
  • Personantal 8
  • Motorns effektområde 115–150 hk
  • Bränsletank 160 l
  • Motors rigglängd X
  • Största fart 43 kn
Share